Stiri

Apple Watch ar putea primi un mod pentru copii și un monitor de somn

Ceasurile Apple Watch
Ceasurile Apple Watch

Apple pare să se afle într-o campanie de adăugare de noi funcții pentru dispozitivele sale purtabile. Ieri s-a auzit despre intenția companiei de a integra în Apple Watch o funcție de detecție a nivelului scăzut de oxigen în sânge, ceea ce ar putea preveni probleme și complicații cardiace și respiratorii.

Alte leak-uri obținute de 9to5Mac precizează că Apple ar putea introduce în curând o modalitate pentru părinți de a seta de pe iPhone limite de utilizare pentru Watch-urile copiilor lor, precum și o des solicitată funcție de monitorizare a somnului.

În prezent, un singur iPhone poate fi împerecheat cu multiple dispozitive Apple Watch, dar numai unul poate fi folosit în orice moment. În plus, orice Watch împerecheat cu un iPhone trebuie sa folosească același cont Apple. Asta este bine pentru cei care au mai multe Apple Watch, dar nu prea funcționează bine în familii, unde copiii nu au propriul iPhone pentru a-l împerechea cu Apple Watch, ceea ce este necesar pentru setarea și folosirea tuturor funcțiilor ceasului.

Părinții vor putea configura Apple Watch-ul copilului și limitele Schooltime

Noua funcție descoperită de 9to5Mac le va permite părinților să seteze Apple Watch-ul copilului și contactele de încredere. Adițional, o noua setare „Schooltime” va permite părinților sa limiteze funcțiile Apple Watch între anumite ore. Spre exemplu, un părinte poate seta oprirea funcțiilor de mesagerie în perioada în care copilul este la școală.

Deși lucrează de ani buni la integrarea unei funcții de monitorizare a somnului, Apple nu are încă o aplicație oficială pentru asta. Dar asta s-ar putea schimba odată cu lansarea watchOS 7. Aceleași leak-uri arată abilitatea utilizatorilor de a seta obiective pentru somn. Modelele de Apple Watch disponibile pe piață nu ar trebui să aibă probleme în a detecta când merge la culcare un utilizator sau dacă și când se trezește pe timpul nopții. Dar rămâne de văzut dacă pot face diferența dintre un somn REM și unul non-REM.

To Top