Stiri

ATEN anunță mixerul audio MicLIVE pentru vloggeri

ATEN UC8000
ATEN UC8000

ATEN International a creat UC8000, primul mixer audio din lume care încorporează tehnici de inteligență artificială pentru îmbunătățirea calității audio.

Datorită conexiunilor rapide la Internet și rețelelor de socializare, distribuirea de conținut audio/video în mediul online a devenit accesibilă pentru orice utilizator de tehnică de calcul. Indiferent că vorbim despre Facebook, YouTube, Instagram, TikTok, Vimeo sau Twitch, avem de a face cu un volum fără precedent de conținut generat de utilizatorii acestor platforme. Practic, oricine deține un dispozitiv mobil poate crea conținut original, pe care îl poate arăta rapid întregii lumi. Asta a dus la apariția unei noi categorii de creatori de conținut, care, pe măsură ce au căpătat experiență, au devenit tot mai atenți la calitatea materialelor generate, urmărind să fie mai captivante pentru public. Telefoanele mobile au fost înlocuite de camere video mai performante, soluții avansate de captură și mixere. Așa se face că, în unele cazuri, nivelul de calitate se apropie de cel al unor adevărate studiouri de producție video.

Pentru a ajusta vocea vorbitorului, dispozitivul pune la dispoziție 24 de programe FX, un egalizator inteligent și o tastatură cu acces rapid la 8 efecte speciale. Acestora li se adaugă o funcție Ducking automată, care garantează că sunetul de fundal va fi corect atenuat, pentru ca vocea vorbitorului să fie întotdeauna percepută corect și clar. În același timp, nivelul ridicat de claritate este asigurat de rezoluția audio de 24bit cu 96kHz.

Amplificatorul încorporat garantează consistența semnalelor audio care intră în dispozitiv, în timp ce sursa de alimentare de 48V Phantom asigură tot suportul necesar microfoanelor cu condensator. Datorită interfețelor cu care este prevăzut, ATEN MicLIVE le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege dintre mai multe surse de semnal, precum microfoane profesionale XLR, diverse instrumente muzicale, surse audio USB și telefoane.

Partea software a fost concepută astfel încât să fie cât mai intuitivă, pentru a le oferi utilizatorilor control complet asupra tuturor funcțiilor, după un timp de acomodare cât mai scurt. MicLIVE este, așadar, o soluție de tip all-in-one, excelentă pentru o multitudine de scenarii de utilizare, precum talk show-uri, streaming live, podcast-uri, evenimente religioase și aplicații muzicale. Cu ajutorul soluției, un singur utilizator poate efectua transmisii live la un nivel superior de calitate audio, ceea ce presupunea implicarea unei întregi echipe formate din profesioniști.

To Top