Stiri

Soluția de extensie KVM prin IP ATEN KE9952 oferă rezoluție 4K

ATEN KE9952
ATEN KE9952

Soluțiile dedicate profesioniștii din domeniul IT trebuie să fie robuste și sigure. Administrarea de la distanță aduce cu sine beneficii extraordinare prin controlul rețelelor complexe și a sistemelor, fără a mai fi necesară deplasarea la fiecare dispozitiv în parte.

ATEN International a prezentat beneficiile pe care le oferă dispozitivele de extensie KVM prin IP KE9952 profesioniștilor dintr-o multitudine de domenii a căror activitate presupune lucrul de la distanță sau operarea simultană a mai multor sisteme.

ATEN KE9952 este o soluție de extensie KVM prin IP, compusă dintr-un dispozitiv de transmisie – KE9952T și o consolă de acces de la distanță – KE9952R. Dispozitivul de transmisie se conectează la interfețele USB și DisplayPort ale sistemului care trebuie accesat de la distanță și printr-o rețea IP la dispozitivul consolă, care îi oferă utilizatorului acces deplin, prin intermediul unui mouse USB, al unei tastaturi USB și al unui monitor DisplayPort.
Iar pentru că întreaga conexiune este realizată la nivel hardware, se oferă un nivel foarte ridicat de securitate, în condițiile menținerii unei calități superioare. Astfel, sunt posibile rezoluții de până la 3840×2160 pixeli cu 30FPS și culori pe 36bit. Numărul cablurilor necesare este redus la minim, datorită suportului pentru tehnologie PoE (Power over Ethernet).

Pentru situațiile în care distanța care trebuie acoperită depășește posibilitățile Gigabit Ethernet, ATEN KE9952 este prevăzut și cu un port SFP, care în combinație cu modulele opționale pentru fibră optică – 2A-136G și 2A-137G – permite conexiuni pe distanțe de până la 10km.

Datorită flexibilității de care dau dovadă, echipamentele ATEN KE9952 pot fi folosite ca soluții de extensie point-to-point, point-to-multipoint, multipoint-to-point sau multipoint-to-multipoint. Pentru o instalare multipoint-to-multipoint, acestea pot fi integrate în sisteme Matrix KVM prin IP și pot fi combinate cu software-ul de management KE Matrix (CCKM), pentru și multă flexibilitate. În acest fel, este creată posibilitatea configurării de instalări multi-display și video wall-uri, precum și utilizarea tehnologiei Boundless Switching. Aceasta le permite utilizatorilor să navigheze foarte ușor între sistemele accesate, prin simpla deplasare a mouse-ului de pe un ecran pe altul, la fel ca în cazul unei configurații multi-monitor clasice, numai că în acest caz este vorba despre o configurație multi-sistem.

To Top