Stiri

Axis lansează un proiect de semnare electronică a imaginilor camerelor de supraveghere

AXIS P3727-PLE
AXIS P3727-PLE

Axis Communications lansează un proiect atât de necesar industriei securității. Semnătura electronică pentru camerele de supraveghere video ar putea da uitării multe dintre trucurile la care apelează avocații pentru a elimina din proces probele video.

Încrederea în probele video constituie o parte centrală a industriei de securitate, iar garantarea faptului că înregistrările nu au fost editate din momentul captării lor este esențială. Prin intermediul proiectului său de autentificare video recent lansat, Axis Communications face public un design de referință open source care va oferi industriei de supraveghere o metodă deschisă de autentificare și verificare video. Compania Axis va încorpora acest design în propriile sale camere, sub forma funcției de video semnat.

Garanția că imaginile sunt nealterate

Designul de referință open source poate fi utilizat de producătorii de camere de supraveghere și furnizorii de sisteme de video management ca o metodă simplă de stabilire a autenticității înregistrărilor video produse, fără a necesita accesul fizic la camera respectivă. În plus, funcționează chiar și în modul offline. Producătorii trebuie să utilizeze în camerele proprii echipamente hardware cu protecții fizice pentru a stoca ID-ul unic al unui produs și pentru a semna digital înregistrarea video.

Compania Axis a publicat o documentație care prezintă în detaliu cadrul aplicabil, iar aceasta va constitui punctul de plecare pentru partenerii care doresc să implementeze o metodă unificată de autentificare video. Librăriile de programe software și documentațiile aferente proiectului de autentificare video sunt disponibile pe GitHub

Video semnat electronic, autentificat prin camerele de supraveghere Axis

Axis a creat funcția de video semnat ca metodă proprie de implementare a programului software de autentificare cu sursă deschisă. Disponibilă în trimestrul al doilea al anului 2022, funcția le va conferi clienților Axis încredere, asigurându-i că înregistrările video nu au fost modificate din momentul preluării lor de la camera de supraveghere Axis.
Funcția de video semnat adaugă o sumă de control criptografică la înregistrarea video, care este semnată apoi de ID-ul dispozitivului Axis, furnizând o dovadă că înregistrarea respectivă a fost produsă în interiorul unei anumite camere Axis.

Pentru camerele Axis, funcția de video semnat utilizează componenta hardware Axis Edge Vault, un modul de calcul criptografic securizat. Axis Edge Vault oferă un spațiu de stocare sigur, permițând fiecărui dispozitiv să își protejeze datele și stabilind o bază fermă pentru implementarea în siguranță a unor caracteristici de securitate mai avansate.
De asemenea, Axis Edge Vault protejează ID-ul unic al dispozitivului Axis, care este compus dintr-o colecție de certificate, inclusiv o versiune semnată digital a numărului de serie unic. În plus, stochează în siguranță datele sensibile și garantează executarea sigură a aplicațiilor. Totodată, permite autentificarea securizată a dispozitivelor folosind metoda standardizată IEEE 802.1AR.

To Top