Stiri

Bitdefender anunță un instrument gratuit pentru Mac

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Bitdefender anunță un instrument gratuit pentru calculatoarele Mac. Bitdefender Adware Removal Tool, un software de eliminare a aplicațiilor care livrează reclame agresive precum Genieo, ce alterează rezultatele căutărilor, servesc reclame și monitorizează site-urile vizitate de utilizatori.

Instrumentul ce se adresează utilizatorilor de Mac scanează sistemul și identifică soft-urile agresive de reclamă și solicită apoi permisiunea pentru a le dezinstala. Elimină, de asemenea, toate urmele lasate de soft-ul respectiv și restabilește setările browser-ului care au fost schimbate de către acesta, eliminând totodată reclamele nedorite și modificările survenite în mecanismele de căutare.

’’O serie de utilizatori de Mac s-au plâns de problemele generate de astfel de aplicații. Bitdefender Adware Removal Tool este creat să elimine aceste probleme simplu și eficient. Chiar dacă respectivele aplicații nu prezintă un pericol imediat pentru sistem sau datele utilizatorului, ele pot fi o sursă nesfârșită de exasperare’’, a explicat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Tehnic, soft-ul de tip adware agresiv nu este un virus, dar se poate propaga adesea prin aplicații de instalare false sau codec-uri. Bitdefender Adware Removal Tool recunoaște și elimină deocamdată doar Genieo, care apare adesea sub forma unui software de dezinstalare, despre care utilizatorii se plâng că nu funcționează pentru scopul declarat sau alterează sistemul.

Apple MacBook Air

Apple MacBook Air

Bitdefender Adware Removal Tool este disponibil aici.

To Top