Stiri

BitDefender indeparteaza gratuit virusul Backdoor.Lavandos.A

Compania Bitdefender oferă un utilitar gratuit împotriva virusului Backdoor.Lavandos.A. Principala țintă a virusului o constitue sistemul de e-banking folosit în special de instituţii din Rusia și Ucraina. Malware-ul fură parolele conturilor de FTP şi de e-banking, fiind foarte greu de detectat.

„Ce face interesant acest malware este faptul că nu rămâne scris pe disc mai mult decât e necesar”, a declarat Cătălin Coşoi, Head of Online Threats Lab al BitDefender. „În schimb, va fi stocat în regiștrii sistemului de operare imediat ce şi-a atins scopul, camuflajul fiind astfel asul său din mânecă”. După ce infectează sistemul, Backdoor.Lavandos.A va instala – pentru fiecare browser din calculatorul afectat – biblioteca “setupapi.dll” în folderul implicit al Mozilla Firefox, Opera şi Internet Explorer.

Această operaţiune permite manipularea funcţiilor browser-elor pentru importul de certificate false sau pentru acceptarea unui certificat auto-semnat. Astfel, utilizatorii infectaţi cu backdoor-ul Lavandos riscă să îşi expună informaţii confidenţiale cu privire la conturile de e-banking sau cele de FTP în faţa infractorilor informatici. Cei care nu folosesc produsele de securitate BitDefender pot descărca utilitarul gratuit din secţiunea Download de pe Malwarecity.ro.

Cele mai populare

Mergi la început