Stiri

Bitdefender lansează Carrier IQ Finder

Carrier IQ Finder

Carrier IQ a pus pe gânduri utilizatorii de smartphone-uri. Bitdefender, unul dintre cei mai importanți producători de soluții antivirus din lume, lansează o aplicație gratuită prin care utilizatorii pot determina instantaneu dacă telefonul le este afectat de prezența controversatului Carrier IQ. Este vorba despre un soft prin care mai multe date cu caracter personal aflate în terminalul telefonic pot fi monitorizare în scopul declarat de a îmbunătăți calitatea serviciilor de telefonie mobilă.

Prezent sub denumirea de Carrier IQ Finder, aplicația creată de Bitdefender determină instantaneu dacă telefonul utilizatorului a fost echipat cu software-ul Carrier IQ și dacă în momentul actual este monitorizat.

Aplicația Bitdefender Carrier IQ Finder poate fi descărcată gratuit de pe Android Market la adresa https://market.android.com/details?id=com.bitdefender.ciqfinder.

Dat fiind că instrumentul de diagnoză Carrier IQ este deosebit de puternic integrat în firmware-ul telefonului, aplicația Bitdefender nu anihilează softul, întrucât această măsură ar putea afecta stabilitatea funcționării aparatului. Pentru o protecție suplimentară a telefonului, Bitdefender recomandă instalarea suitei de securitate Bitdefender Mobile Security, disponibilă gratuit pe Android Market la adresa https://market.android.com/details?id=com.bitdefender.security.

Carrier IQ Finder

To Top