Stiri

BMW Digital Key Plus este disponibilă acum şi pe telefoanele Android compatibile

BMW Digital Key Plus este disponibilă acum şi pe telefoanele Android compatibile
BMW Digital Key Plus este disponibilă acum şi pe telefoanele Android compatibile
(CREDIT: BMW Group PressClub )

Deschizi, porneşti şi închizi în mod convenabil automobilul fără a fi nevoie să scoţi telefonul mobil din buzunar. Smartphone-urile Android compatibile permit acum funcţionalitate completă cu BMW Digital Key Plus.

Utilizatorii BMW care au telefoane compatibile de la Samsung şi Google o pot folosi pentru a debloca şi a bloca modelul BMW şi pentru a porni motorul fără ca măcar să scoată telefonul din buzunar.

Pe dispozitivele Apple, Digital Key Plus este disponibilă din 2021. Automobilul reacţionează automat când telefonul este în raza de funcţionare a automobilului, în acelaşi mod precum clasica cheie auto cu funcţionalitate Comfort Acces. Jocul de lumini orchestrat al farurilor şi stopurilor, împreună cu covorul luminos, funcţionează precum cheia fizică în funcţie de echiparea automobilului.

Acum se poate configura Digital Key Plus pe modelele smartphone actuale precum Samsung Galaxy S23+ / Ultra şi Google Pixel 7 Pro şi pe o serie de modele anterioare cu hardware adecvat*.

Faţă de Digital Key, sistemul anterior bazat pe NFC, Digital Key Plus nu mai necesită apropierea telefonului sau ceasului smart compatibil de zona specială de pe uşă pentru descuiere sau pentru contact/start model, ci este suficient ca dispozitivul smart să fie deblocat.

În plus, Digital Key Plus permite o serie de funcţii suplimentare care includ, în funcţie de echiparea şi tipul automobilului – controlul din exterior la parcare şi la maneuver assistant, sau chiar deschiderea sau închiderea uşilor prin MyBMW App.

Confort ridicat şi securitate ridicată bazate pe bandă ultra-largă

Un smartphone cu Digital Key Plus înlocuieşte complet cheia auto cu o funcţionalitate extinsă posibilă prin tehnologia de bandă ultralargă (UWB). Aceasta este o tehnologie radio digitală pentru distanţă apropiată, cu lăţime de bandă mare, care prezintă o localizare foarte precisă cu securitatea maximă posibilă. Precizia UWB asigură, de asemenea, că riscul atacurilor de hacking, în cazul în care semnalul radio este blocat sau interceptat, este practic eliminat. BMW Group a lucrat în colaborare cu parteneri-cheie precum Google pentru a dezvolta specificaţia corespunzătoare şi a stabilit-o ca standard global pentru industria auto prin intermediul Car Connectivity Consortium (CCC). CCC este vectorul global pentru conectivitatea automobilelor pentru toate dispozitivele mobile inteligente.

Obiectivul este o funcţionalitate identică pe toate platformele

Până acum, Digital Key Plus a fost compatibilă doar cu iPhone şi Apple Watch. BMW Group şi-a stabilit obiectivul de a oferi acces digital la automobile pentru toţi clienţii – indiferent de sistemul de operare al smartphone-ului pe care îl folosesc. Următoarea etapă importantă de dezvoltare pe drumul către acest obiectiv este să se oferei întreaga gamă de funcţii Comfort Access pe dispozitivele Android.

În decembrie 2022, BMW Group a lansat o nouă etapă de expansiune pentru Digital Key bazată pe colaborarea cu parteneri precum Apple şi Google, ceea ce înseamnă partajarea securizată, pe mai multe platforme, a cheii digitale între iPhone şi dispozitivele Android compatibile prin e-mail, SMS sau orice alt serviciu de mesagerie.

Compatibilitatea Android este disponibilă în automobilele compatibile cu Digital Key Plus produse din noiembrie 2022. O viitoare actualizare remote a software-ului va extinde capacitatea la automobilele compatibile cu Digital Key Plus produse înainte de noiembrie 2022.

To Top