Orașele din Transilvania sunt favorizate de investitorii străini datorită poziției geografice și a noilor autostrăzi care se contruiesc. După plecarea celor de la Nokia, golul lăsat pe piața muncii a început să se umple puțin câte puțin.
Bosch a anunţat faptul că a primit peste 4.200 de CV-uri în urma Târgului de locuri de muncă organizat pe 19 aprilie la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. Prin organizarea acestui târg, Bosch a vrut să facă cunoscut faptul că demarează căutările pentru aproximativ 100 de persoane pentru noua sa fabrică din Cluj. Bosch caută de la ingineri cu diferite specializări pentru producţie sau cercetare şi dezvoltare, la personal din domeniul economic şi administrativ, persoane cu studii medii pentru activitatea de producţie, sau tineri cu potenţial, pe care să îi pregătească pentru o viitoare carieră de management.
Până la sfârşitul anului, aproximativ 325 de angajaţi îşi vor desfăşura activitatea în cadrul unităţii de la Cluj, care va fi destinată producţiei şi dezvoltării unităţilor electronice de comandă pentru industria auto. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă.
Într-o primă fază, cea de construcţie, investiţiile planificate se ridică la valoarea de 77 de milioane de euro. Noul centru va avea o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi.
Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în trei locaţii. În Bucureşti, Bosch este prezent cu o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, şi echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, iar în Timişoara se află un centru de comunicare. La Blaj se află o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu o unitate de producţie destinată industriei auto. Din acest an, celor trei locaţii li se va mai adăuga şi cea de-a patra, la Cluj-Napoca. Numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România este de circa 1.400 de persoane.