Stiri

Camere foto pe linia porții

Hawk-Eye
Hawk-Eye

Fotbalul intră în lumea digitală. Un sistem de camere video va ajuta arbitrul să decidă dacă mingea a depășit sau nu linia porții. Tehnologia e menită să înlăture erorile umane.

În fotbal se învârt mulți bani iar cei care bagă milioane de euro în aceste afaceri nu mai doresc să stea la mâna arbitrilor.
Hawk-Eye Inovations a obţinut licenţa pentru furnizarea tehnologiei goal-line, un sistem video care arată cu precizie dacă mingea a depăşit linia porţii, către asociaţiile de fotbal din întreaga lume.

“Suntem încântaţi de decizia FIFA de a susţine utilizarea tehnologiei goal-line în competiţii şi de a ne acorda licenţa oficială. Suntem încrezători, după ani de dezvoltare şi testări, că Hawk-Eye poate ajuta arbitrii să ia deciziile corecte în situaţii critice care pot afecta rezultatele disputelor fotbalistice internaţionale. Hawk-Eye are mulţi ani de experienţă în implementarea cu succes a tehnologiei sale inovatoare pentru evenimente sportive importante, ceea ce îl face un partener de încredere, pe termen lung pentru competiţiile fotbalistice”, a declarat Steve Carter, Managing Director la Hawk-Eye Innovations.

Sistemul Hawk-Eye se bazeză pe numeroase camere cu rezoluţie înaltă amplasate în jurul terenului, în aşa fel încât să monitorizeze fiecare mişcare a mingii şi să monitorizeze traiectoria acesteia atunci când se află în preajma liniei. Imaginile suprinse de cameră sunt transmise către un centru de procesare, care analizează poziţia mingii în raport cu linia de marcaj. Dacă sistemul recunoaşte depăşirea marcajului de către minge, informaţia este transmisă în mai puţin de o secundă către oficialii din teren prin dispozitive speciale. Pe lângă alerta instantanee pe care o trimite, sistemul Hawk-Eye permite, de asemenea, reluarea fazei de joc pentru a dovedi validitatea deciziei luate de sistem.

Hawk-Eye

Hawk-Eye

To Top