Stiri

Cisco anunță noi routere industriale Catalyst 5G

Cisco IR8300
Cisco IR8300

Cisco anunță o serie de routere mai puțin vizibile utilizatorului obișnuit, dar care aduce o mulțime de beneficii pentru viitoarele proiecte inteligente. Noul portofoliu Catalyst de routere industriale extind funcționalitățile rețelei către marginea acesteia, asigurând o mai mare flexibilitate, securitate și scalabilitate necesare realizării și integrării de proiecte IoT.

Capabilitățile 5G integrate în noul portofoliu Catalyst permit organizațiilor să interconecteze mediul IT și cel operațional și le oferă libertatea alegerii instrumentelor de management adecvate. Arhitectura unificată facilitează colaborarea dintre echipele IT și cele operaționale și crește eficiența proceselor de implementare.

Datele generate la marginea rețelelor permit organizațiilor să-și îmbunătățească eficiența operațională, experiența oferită clienților, dar și rezultatele financiare, deoarece aici are loc interacțiunea directă cu clienții și sunt generate veniturile.

Marginea rețelei este diversă și poate însemna de la substații ale furnizorilor de utilități, conducte de alimentare sau infrastructuri rutiere, până la mijloace de transport în comun sau rețele POS din magazine. În mod uzual, organizațiile conectează aceste zone de margine ale rețelelor în mod separat, ceea ce favorizează fragmentarea arhitecturilor de rețea, creșterea numărului de vulnerabilități de securitate și crearea de silozuri de date izolate. Pe de altă parte însă, accelerarea procesului de transformare digitală crește nevoia organizațiilor de soluții care să le permită un management și o securitate simplificate la nivel de rețea și terminale.

Noul portofoliu include:

Trei noi routere industriale Catalyst 5G pentru conectarea securizată a echipamentelor mobile și fixe. Noile routere utilizează Cisco IOS XE pentru a extinde infrastructurile tradiționale și arhitecturile SD-WAN către zonele de margine ale rețelei. Arhitectura unificată obținută cu ajutorul soluțiilor Cisco furnizează echipelor IT și operaționale unelte performante, elimină nevoia de instruire în noi tehnologii și îmbunătățește nivelul de securitate.

Noile routere Catalyst 5G sunt modulare și includ capabilități de tip edge compute pentru dezvoltarea de aplicații personalizate și îmbunătățirea suportului decizional la marginea rețelei. Noua serie Cisco IoT Gateways pentru conectivitate în spații interioare și exterioare. Integrate nativ cu Cisco IoT Operations Dashboard, noile Gateway-uri cloud sunt rentabile și ușor de configurat și folosit, clienții trebuind doar să le alimenteze și activeze pentru a conecta noi echipamente.

Nevoia tot mai mare de date va obliga organizațiile să conecteze tot mai multe echipamente și aplicații. Odată cu extinderea adopției 5G, Wi-Fi 6 și a noilor tehnologii, zonele de margine ale rețelei vor trebui să se adapteze rapid. Noul portofoliu de routere Catalyst permite organizațiilor să se pregătească pentru viitor, oferind flexibilitatea, scalabilitatea și securitatea necesare dezvoltării de scenarii de lucru dinamice, precum și de noi aplicații. Soluțiile Cisco oferă o gamă largă de module – inclusiv 5G și LTE pentru rețele celulare publice sau private, aplicații de siguranță publică precum FirstNet, DSL sau Wi-SUN – și opțiuni flexibile de stocare. În plus, portofoliul Catalyst 5G permite actualizarea CPU-ului și a bateriilor echipamentelor aflate în teren.

Noul portofoliu de routere industriale Cisco Catalyst 5G este disponibil pe piață din luna iunie.

To Top