Stiri

Cisco lansează Cisco Umbrella, primul gateway securizat în cloud

Cisco Cius

Cisco lansează Cisco Umbrella, primul gateway securizat în cloud pentru acces la internet (SIG), venind astfel în întâmpinarea nevoilor de securitate și mobilitate ale companiilor.

Modul în care lucrează oamenii se schimbă – există o categori ede angajați mobili care își desfășoară activitatea prin intermediul aplicațiilor Software-as-a-Service (SaaS). Creșterea fără precedent a aplicațiilor SaaS este confirmată de compania de cercetare Gartner, care estimează că utilizarea SaaS va crește cu 70% până în 2018. Astfel, tot mai multe sucursale se conectează direct la internet, ocolind sistemele de protecție oferite de rețeaua companiei. Acest nou mod de lucru, deși oferă productivitate și flexibilitate, implică și un risc de securitate pentru o mare parte dintre utilizatori. Provocările actuale necesită o nouă abordare a securității. Cisco consideră că protecția în cloud este noua linie de apărare pentru organizații, oferind vizibilitate și control la periferia internetului.

Cisco Umbrella, un gateway securizat de acces la internet, este o platformă de securitate în cloud care asigură prima linie de apărare pentru a proteja angajații atât în interiorul rețelei companiei, cât și în afara acesteia. Umbrella oprește amenințările curente și cele potențial periculoase în toate porturile și protocoalele, oferind un grad mare de acoperire. De asemenea, blochează accesul la domenii, URL-uri, IP-uri și fișiere malițioase înainte să se stabilească o conexiune sau ca un fișier să fie descărcat. Prin efectuarea tuturor operațiunilor în cloud, nu necesită instalarea unor echipamente hardware sau actualizări manuale de software.
Astfel, organizațiile pot asigura protecția tuturor dispozitivelor în doar câteva minute și pot valorifica produsele Cisco utilizate în companie – inclusiv AnyConnect client, seria de routere Integrated Services 4K și controller-ele wireless LAN – pentru a îndrepta cu ușurință traficul de internet către Umbrella, indiferent dacă utilizatorii sunt conectați sau nu la rețeaua companiei.

Cisco Umbrella oferă:

Vizibilitate și protecție: Umbrella asigură vizibilitatea necesară pentru a proteja accesul la internet pentru toate dispozitivele din rețea, toate locațiile organizației și utilizatorii serviciilor roaming. Prin combinarea Umbrella cu tehnologia Cloudlock’s Cloud Access Security Broker de la Cisco, organizațiile pot identifica ce aplicații SaaS sunt utilizate și pot pune în aplicare politici pentru blocarea aplicațiilor periculoase sau inadecvate.
Oprirea atacurilor înainte de a fi lansate: Umbrella rezolvă peste 100 de miliarde de cereri de acces la internet în fiecare zi și corelează aceste date în timp real cu peste 11 miliarde de evenimente din istoric. Sunt identificate astfel tipare, sunt detectate anomalii și se creează automat modelele de prevenție a atacurilor.
Acoperire largă pentru locații și fișiere malițioase: Umbrella folosește instrumente puternice din gama de soluții de securitate Cisco pentru a obține o perspectivă completă și a identifica și opri amenințările la timp. Include:
Modele de învățare automatizată pentru a descoperi amenințările cunoscute și cele potențial periculoase, blocarea conexiunilor către locații malițioase la nivel de DNS și IP.
Cisco Talos threat intelligence pentru a bloca URL-urile malițioase la nivel HTTP/S.
Cisco Advanced Malware Protection (AMP) pentru a detecta și bloca fișierele malițioase în cloud

To Top