Stiri

Cisco ne arată o altfel de administrație publică

Administrația publică nu înseamnă numai armate de funcționari care să pună cetățeanul pe drumuri. Mutarea actelor de la un ghișeu la altul și cumpărarea de timbre de la Poșta din celălalt colț al orașului trebui să rămână o realitate a secolului trecut. Informatizarea administrației, bazele de date și căutarea rapidă a informațiilor trebuie să devină realitate și în România.
Cisco anunta introducerea a doua proiecte pilot in Nisa si Barcelona care sunt menite a aduce administratia locala mai aproape de cetateni.

In Barcelona, in prima faza a proiectului a fost instalata o cabina care va fi folosita de cetateni pentru a lua legatura cu functionarii locali prin intermediul TelePrezentei. Aceasta poate fi folosita in timpul orelor de program, pentru a semna, lista, transmite si receptiona documente de la si catre administratia locala, totul avand loc ca si cum contribuabilul s-ar afla in sediul administratiei locale.

La Nisa, serviciile administratiei locale pot fi accesate prin intermediul unei cabine amplasate in mall-ul Nice Etoile. „Punctul Primariei” – cum este denumit acest proiect – ofera acces cetatenilor din Zona Metropolitana Nice Côte d’Azur si orasului Nisa la diferite servicii administrative si formalitati prin interactiunea fata in fata cu reprezentantii autoritatilor locale.

Cisco

To Top