Stiri

Cisco se axează pe aplicaţii pentru centre de date

Cisco

La Cisco Live! în Orlando, Cisco a prezentat o arhitectură de reţea de centre de date. Concepută pentru a face trecerea către Application-Centric Infrastructure (Infrastructură bazată pe aplicaţii), arhitectura Cisco are drept scop transformarea centrelor de date, astfel încât acestea să poată răspunde mai bine cerințelor aplicațiilor noi din epoca Cloud-ului.
Apărută în urma investiției Cisco în Insieme Networks, această schimbare fundamentală către o infrastructură bazată pe aplicaţii va oferi departamentelor IT posibilitatea de a livra mai rapid aplicații de business, printr-un model operațional simplu, o infrastructură scalabilă şi sigură, optimizată din punct de vedere al costurilor. Această schimbare necesită o infrastructură deschisă, programabilă şi automată, pregătită să facă față provocărilor generate de modele de implementare cloud și de aplicațiile Big Data de astăzi.

De asemenea, Cisco a anunțat lansarea a două inovaţii care aduc îmbunătățiri substanţiale în portofoliul săuUnified Fabric. În primul rând, Dynamic Fabric Automation (DFA) care ajută la automatizarea provizionării rețelei, simplifică administrarea și optimizează infrastructura, pentru a obţine o eficiență sporită și o scalabilitate mai mare.
În al doilea rând, au fost lansate şi extensii ale portofoliului Nexus 7000, precum switch-urile din seria Nexus 7700 și modulele I/O din seria F3, care livrează cea mai bună scalabilitate 40G/100G de pe piaţă, oferind totodată un set complet de caracteristici de switching pentru centrele de date.

Principalele atribute ale noii arhitecturi sunt:
Viteza aplicaţiilor (orice volum de muncă, oriunde): timpul de livrare al aplicației va fi redus prin intermediul infrastructurii de rețea complet automatizate și programabile;
Platformă comună deschisă pentru infrastructurile cloud virtuale și fizice: Arhitectura asigură integrare completă pentru aplicaţiile din mediul fizic şi virtual, standardizând accesul dispozitivului client, oferind în acelaşi timp flexibilitate software şi performanţă, scalabilitate şi accesabilitate hardware, indiferent de producător, de tipul de echipament şi platforma de virtualizare, pentru orice aplicaţii distribuite peste infrastructură şi din cloud.

Arhitectura de sistem: o abordare holistică simplificată care integrează infrastructura, serviciile şi securitatea, dublate de telemetria în timp real şi extinderea către servicii viitoare
Politică, administrare şi operaţiuni comune: Un cadru comun al politicilor de administrare și al modelului operațional, care conduce la automatizarea echipelor de rețea, de securitate şi de aplicaţii, care poate fi extins către zonele de stocare și putere de calcul.

API-uri deschise, Open Source și independență față de furnizor: Suport provenit de la un ecosistem larg de parteneri, susținut de un set complet publicat de API-uri deschise.
Evidenţiază cele mai bune adaptări şi personalizări de chip-uri: O abordare echilibrată asigură un ritm mai rapid de inovare și de adoptare de către client, permițând în același timp migrarea către infrastructura bazată pe aplicaţii. Această abordare conduce la costuri, performanţă, densitate, securitate și putere optimizate şi oferă, în același timp, protecția investițiilor în instalațiile de cablare existente prin inovarea în domeniul opticii. Odată cu migrarea clienţilor la 40G în prezent, iar în viitor la 100G, aceştia beneficiază de optimizarea cheltuielilor de capital și operaționale.

Cisco

To Top