Stiri

Colaborare intre Nokia şi Carl Zeiss

Nokia şi Carl Zeiss au anunţat colaborarea prin care tehnologia optică de la Carl Zeiss va fi integrată în camerele telefoanelor Nokia. Cele două companii vor introduce expertiza design-ului şi exigenţele calităţii superioare specifice Carl Zeiss în procesul de producţie al dispozitivelor Nokia cu cameră destinate segmentului de vârf. Ca rezultat al acestei colaborări, utilizatorii vor putea să surprindă, să stocheze şi să imprime imagini la o calitate mai bună datorită celor mai avansate dispozitive Nokia pentru imagini.

Remarcabila expertiză ştiinţifică a companiei Carl Zeiss în materie de camere optice şi poziţia Nokia de lider de piaţă al industriei telefoniei mobile constituie o bază solidă pentru această cooperare. Ambele părţi consideră că acest acord reprezintă începutul unei colaborari pe termen lung. Primul produs Nokia care va avea încorporată tehnologia optică de la Carl Zeiss şi care va purta marca Zeiss este Nokia N90 Multimedia, lansat de asemenea astăzi.

“Strânsa colaborare cu Carl Zeiss, una dintre cele mai respectate companii în industria camerelor foto şi video, întăreşte angajamentul Nokia de a excela în materie de produse mobile cu funcţii pentru imagini”, a declarat Juha Putkiranta, Senior Vice President al diviziei Imaging de la Nokia. “Suntem mândri că Nokia este primul producător de telefoane mobile cu cameră integrată care oferă utilizatorilor produse la calitatea Zeiss. Prin intermediul unui schimb continuu de cunoştinţe şi prin fermitatea muncii susţinute, intenţionăm să stabilim un nou standard în industria telefoanelor mobile cu funcţii pentru imagini.”

“Suntem încântaţi să ne unim forţele cu liderul mondial al industriei mobilităţii şi considerăm că această colaborare este un pas important în crearea unei pieţe a telefoanelor mobile cu cameră, destinate segmentului de vârf”, a declarat Dr. Dieter Kurz, CEO la Carl Zeiss. “Expertiza tehnologică şi înţelegerea pieţei de telefonie mobilă a companiei Nokia, alături de competenţa dovedită a soluţiilor optice şi a lentilelor Carl Zeiss fac o echipî puternică.”

To Top