Stiri

Cosmote inghite Zapp

Cosmote a anuntat ca a preluat Zapp pentru 61 de milioane de euro. In plus Cosmote a preluat si datoriile Zapp in valoare de 146 de milioane de euro. Orange si Vodafone au inceput deja sa se agite considerand ca aceasta achizitie ar trebuie verificata si analizata de Consiliul Concurentei.

zapp cosmote

COSMOTE Group achiziţionează Zapp în România
COSMOTE Group a semnat astăzi în Bucureşti acordul de achiziţie al Telemobil S.A. (Zapp). Acordul de cumpărare a acţiunilor a fost semnat de dl. Michael Tsamaz, CEO al COSMOTE Group şi, din partea vânzătorului, de către dl. Nadim Akkawi, Director Corporate Finance, membru al Saudi Oger Group.

Suma pentru achiziţia acţiunilor Zapp este estimată la aproximativ 61 milioane Euro, iar COSMOTE va prelua, în acelaşi timp, şi datoriile şi obligaţiile Zapp, estimate la aproximativ 146 milioane Euro, dintre care, majoritatea vizează extinderea reţelelor 3G şi CDMA. Citigroup Global Markets Limited (CITI) şi NM Rotschild and Sons Limited au avut rolul de consultanţi financiari ai COSMOTE pentru tranzacţie.

Dl. Michael Tsamaz, CEO COSMOTE, a declarat: „Tranzacţia semnată astăzi marchează o nouă etapă de creştere şi extindere a bazei de utilizatori pentru COSMOTE România, având în vedere că licenţele 3G şi CDMA, precum şi infrastructura permit companiei să ofere cele mai competitive servicii de date şi voce din România. Activând pe una dintre cele mai competitive pieţe din Europa şi în numai trei ani şi jumătate de la lansare, parcursul impresionant al COSMOTE România este dovada că această companie poate utiliza la maxim beneficiile acestei noi investiţii.”

Zapp este cel mai vechi operator de telefonie mobilă de pe piaţa din România. Compania şi-a lansat operaţiunile comerciale în anul 1993. În prezent, deţine o licenţă CDMA în banda 450 MHz şi o licenţă 3G în banda 2100 MHz. Reţeaua 3G a companiei acoperă 23 de oraşe din România. In 2008, veniturile Zapp s-au ridicat la 61 milioane Euro, în timp ce baza de abonaţi depăşea 374,000.

Achiziţia este supusă, între alte condiţii, aprobării autorităţilor relevante din România.

To Top