Stiri

OPPO, Vodafone, Qualcomm și Ericsson reușesc comercializarea primei rețele 5G standalone (SA) din Europa

OPPO Find X3 Pro
OPPO Find X3 Pro

OPPO a anunțat lansarea primei rețele comerciale 5G SA rapide, cu latență scăzută, care va fi implementată în Germania, produsă în colaborare cu Vodafone, Qualcomm Technologies și Ericsson. Rețeaua va putea fi utilizată pe cel mai nou flagship al companiei, OPPO Find X3 Pro. Pentru a permite toate facilitățile noii rețele și compatibilitatea cu rețeaua SA, OPPO va lansa o actualizare de software pentru smartphone-urile OPPO Find X3 Pro pe parcursul următoarelor săptămâni.

Realizarea primei rețele comerciale 5G SA reprezintă un moment istoric pentru dezvoltarea rețelelor 5G din regiune. Rețelele standalone prezintă o arhitectură mai complexă a rețelelor 5G și cel mai probabil, toate rețelele 5G se vor conforma la aceasta. Latența rețelelor 5G standalone este de doar 1ms în comparație cu rețelele non-standalone (NSA) care au o latență de aproximativ 20ms.

Rețelele îmbunătățite vor deveni un mod prin care utilizatorii vor putea experimenta adevărata putere 5G prin multiplele aplicații innovative disponibile în viitorul apropiat. De exemplu, rețelele 5G SA vor permite segmentarea rețelelor astfel încât operatorii să poată oferi pachete de servicii personalizate în funcție de nevoile fiecărui utilizator în parte.

Primele orașe europene care vor avea acoperire 5G SA sunt Düsseldorf, Münster și Leipzig, unde toți utilizatorii de OPPO Find X3 Pro, localnici sau turiști, vor putea să se bucure de beneficiile rețelei după actualizarea software-ului.

Pe parcursul procesului de dezvoltare, Ericsson a contribuit prin multiple produse și soluții din portofoliul Ericsson Radio System și nucleul 5G cloud, care au ajutat mult la construcția primei rețele 5G SA în Germania de către Vodafone. Testarea rețelei a fost făcută pe smartphone-urile OPPO Find X3 Pro care au un procesor Qualcomm Snapdragon 888 5G.

„Rețeaua noastră 5G de 3,5 GHz este complet independentă de tehnologia long-term evolution (LTE). În locațiile inițiale am înregistrat o latență de 10-15 milisecunde,” a spus Gerhard Mack, CTO Vodafone Germania.

Europa reprezintă o piață cheie pentru dezvoltarea afacerilor OPPO la nivel global. Anul trecut, OPPO și-a stabilit sediul vest european în Düsseldorf și și-a stabilit prezența în Italia, Spania, Olanda, Regatul Unit, Elveția, Polonia, Turcia, Kazakhstan, Rusia, Germania, Irlanda, România, Portugalia și Belgia.

To Top