Stiri

Cum sa iti decodezi telefonul. Legal.

Este o problema mare blocarea telefonului in retea. Chiar si dupa ce contractul tau cu operatorul a expirat, telefonul ramane tot blocat si nu poate fi folosit in alta retea. Evident ca acest lucru nu este corect. Asa ca Autoritatea Nationala pentru Comunicatii a propus un proiect prin care poti sa iti deblochezi gratuit si legal telefonul daca perioada minima obligatorie de ramanere in retea stabilita prin contract s-a terminat.

Chiar daca vrei deblocarea inainte de sfarsitul perioadei minime prevazute in contract, furnizorul are obligatia de a face deblocarea, dar numai in conditiile in care obligatiile pe care ti le-ai asumat prin contract au fost indeplinite (achitarea unor diferente de pret sau penalitati de reziliere).

Aceasta obligatie va viza in principal telefoanele mobile, dar se aplica si in cazul celorlalte terminale captive in retelele de comunicatii electronice (modem, card de date etc). Deblocarea, care la majoritatea telefoanelor mobile se face prin introducerea unui cod prin tastatura telefonului, ar trebui sa se realizeze in maxim 5 zile lucratoare de la inregistrarea unei cereri in acest sens.

Furnizorul va avea totodata obligatia ca, inaintea incheierii contractelor de furnizare a serviciilor de comunicatii electronice, sa te informeze cu privire la costurile ce vor trebui suportate in situatia deblocarii terminalului inainte de implinirea perioadei pentru care a fost incheiat contractul.

Link

To Top