Stiri

Cum sa iti portezi numarul de telefon

Din octombrie 2008 iti poti schimba furnizorul de telefonie fara sa iti pierzi numarul. De ce ai face acest lucru? Din mai multe motive. In primul rand poate ca un alt operator are abonamente mai convenabile pentru tine. Sau prietenii tai (prietena, prietenul, amanta..) sunt in alta retea, iar costurile de interconectare iti subtiaza bugetul. Sau pe motiv ca daca te muti la alt operator beneficiezi de telefoane mobile la preturi preferentiale sau chiar gratis.


portare numar telefonic

Noi la pcnews am avut un abonament cu 3 numere de telefon Orange si am incercat dupa multi ani de contract sa obtinem terminale mobile decente prin programul de loialitate (Orange Thank You). Din pacate nu am gasit nimic avantajos asa ca am facut o cerere de portare la Vodafone si aici am obtinut telefoane mobile la preturi decente deoarece am fost considerati abonati noi.

Formular cerere portare download
Formular cerere de anulare a portarii download

Sfaturile ANC daca te hotarasti sa iti portezi numarul de telefon mobil.
1. Informează-te în legătură cu ofertele tuturor furnizorilor şi alege-o pe cea care ţi se potriveşte mai bine.

2. Verifică însă cu atenţie şi contractul pe care îl ai cu furnizorul actual, căci s-ar putea să existe clauze de reziliere sau anumite condiţii de încetare a furnizării serviciilor.

3. Dacă foloseşti o cartelă preplătită, creditul rămas neutilizat nu va fi transferat.

4. Completează cererea de portare (formularul-tip), pe care o poţi obţine fie aici, fie de la una dintre reprezentanţele furnizorului la care vrei să devii abonat.

5. Fii atent atunci când completezi cererea. Dacă datele nu sunt corecte sau complete, sistemul o va respinge.

6. Depune cererea de portare la reprezentanţa de unde ai obţinut formularul sau sună la Serviciul Relaţii Clienţi al furnizorului la care vrei să te muţi pentru a afla unde se poate depune cererea de portare (în cazul în care ai descărcat-o de pe site).

7. Cererea tip trebuie depusă la operatorul spre care vrei să portezi numărul împreună cu o copie după actul de identitate şi o copie după ultima factură emisă de furnizorul donor. Dacă trimiţi pe altcineva în locul tău, mai este nevoie şi de o procură sub semnătură privată în original.

8. Stabileşte împreună cu operatorul data la care vrei să se efectueze portarea – în condiţii normale 10 zile lucrătoare de la depunerea cererii dar nu mai devreme de ziua a 7-a şi nu mai mult de 30 de zile lucrătoare.

9. Furnizorul la care vrei să devii abonat te va contacta pentru a te anunţa data exactă şi intervalul orar în care se va efectua portarea şi data când trebuie să mergi să semnezi contractul. Serviciul va fi întrerupt pentru 4 sau 5 ore pentru ca furnizorul să poată opera portarea, timp în care nu vei putea da sau primi telefoane. Pentru portarea numerelor fixe, trebuie să fii acasă în intervalul stabilit cu furnizorul. Pentru portarea numerelor mobile, trebuie să mergi la una dintre reprezentanţele furnizorului la care vrei să devii abonat, pentru a ridica noua cartelă SIM, cu acelaşi număr de telefon.

10. Nu transmite cereri de portare către mai mulţi furnizori! Alege-l pe cel al cărui abonat vrei să devii şi adresează-i numai lui cererea de portare.

To Top