Stiri

Cum este Dacia Spring, prima mașină electrică de la Mioveni

DACIA Spring
DACIA Spring

Primul automobil electric produs sub marca DACIA va putea fi comandat începând cu anul 2021. Mașina electrică Spring deschide un nou drum pentru DACIA și reprezintă un semnal pentru întreaga industrie auto, dat fiind că modelele constructorului de la Mioveni sunt rezistente, fiabile și mai ales ieftine. Automobilele DACIA sunt apreciate pe întregul continente european, iar cifrele obținute de DACIA sunt o dovadă clară pentru oricine că marca românească este un succes extraordinar la nivel global.

DACIA Spring – primul automobil electric de la Mioveni

Dacia Spring, primul automobile electric al constructorului român, are dimensiuni ce o plasează în clasa mică și este concepută pentru traficul urban. Până în prezent, în România, au fost construite automobile electrice în serie foarte mică, acestea reprezentând modificări ale unor modele cu motor termic.

În partea din spate, automobilul preia elemente de design de la actualul Sandero Stepway, chiar dacă stopul este complet reconceput în partea interioară. Într-unul dintre teasere, DACIA ne arată că pune mare accent pe marcă, introducând denumirea DACIA în componența stopurilor spate.

În partea frontală, farurile100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.

Ce autonomie are DACIA electrică?

Conform informațiilor oficiale, DACIA Spring are o autonomie de până la 200 de kilometri în ciclul de testate WLTP (mai apropiat de realitate). Chiar dacă unora această valoare nu li se pare impresionantă, trebuie menționat că primele versiuni BMW i3 și VW eGolf nu reușeau să o atingă în mod uzual.

DACIA Spring completează oferta grupului Renault care își completează gama de modele electrice. Automobilele electrice de la Renault, cum ar fi ZOE, Kangoo Z.E. și Twizy obțin deja cifre de vânzări nesperate de managerii francezi, care se văd nevoiți să se adapteze cererii pieței.

DACIA Spring este o reacție la cerințele pieței, un model de volum care trebuie să fie practic și să mulțumească cumpărătorii.

Prețurile speculate pentru DACIA Spring sunt de aproximativ 15.000 de euro, însă prețul final va fi cunoscut abia spre sfârșitul anului 2021, atunci când se vor putea face primele precomenzi cu livrare în anul 2022.

To Top