Stiri

Editor text html – php – Java

Aproape zilnic avem nevoie de un editor text pentru fisierele htm, php, asp, Java, etc. Evident ca putem folosi pachete sofisticate de webdesign cum ar fi Adobe Dreamweaver, Microsoft Visual Web Developer, HotDog, etc. Dar aceste editoare de tip WYSIWYG (What You See Is What You Get – adica pagina arata in editor asa cum va fi afisata de browser) sunt de obicei comerciale, asa ca trebuie sa scoatem bani din buzunar. Un alt neajuns ale editoarelor complexe este timpul mare de pornire. Atunci cand trebuie sa editam un rand intr-un fisier php avem nevoie de un program sa porneasca rapid.

Daca folositi sau va ganditi sa folositi notepad trebuie sa va spunem sa nu mai folositi acest editor pentru fisiere cu scripturi (adica cele care contin cod php, asp, Java Script, etc). La salvarea fisierelor Notepad-ul distruge formatarea si introduce si caractere ciudate care pot cauza erori.

Noi folosim Crimson Editor, un excelent editor de cod html, php, java, C, Python, etc. Este rapid, Gratuit si isi face treaba exemplar.

Ultima versiune 3.70 a aparut in urma cu aproape 4 ani (22 Sept 2004). Link Download

Pe data de 30 Decembrie 2006 a devenit open source si daca stiti Microsoft Visual C++ puteti sa-l modificati asa cum doriti (download sursa C++)

Voi ce editoare de cod folositi?

To Top