Stiri

eMAG spune că un sfert dintre clienți sunt din mediul rural

emag black friday stoc epuizat
Black Friday

Satele din România sunt într-o continuă evoluție în funcție de resursele din zonă, de orașele din apropiere sau de căile de comunicații apropiate. Comerțul online are numeroase avantaje, fiind mai ieftin să comanzi din fața calculatorul decât să faci un drum cu mașina către cel mai apropiat oraș.

Locuitorii din mediul rural comandă s-au obișnuit să comande online, iar curierii au învățat străzile din satele românești. Astfel, 26% dintre clienții eMAG provin din mediul rural și 18% dintre comenzile plasate sunt livrate în zonele rurale. Tendința de a adopta acest canal de vânzare, transparent și modern, este evidențiată de creșterea cu 55% a numărului de comenzi livrate aici de eMAG în 2017, față de 2016.

„Comerțul online le oferă locuitorilor din zonele rurale acces la o gamă extinsă de produse pe care le pot comanda ușor, dar și un confort sporit datorită serviciilor de livrare a comenzilor. Ne dorim ca fiecare client, indiferent de zona în care locuiește, să găsească oricând la eMAG tot ce își dorește. De aceea ne îmbunătățim în permanență atât gama de produse, cât și serviciile: de la livrare și retur, până la modalitățile de finanțare și plată”, a declarat Stejara Pircan, VP Commercial eMAG.

Numărul celor care fac cumpărături online crește constant, pe fondul penetrării tot mai mari a smartphone-ului. Majoritatea clienților din zonele rurale care fac cumpărături online sunt tineri, au vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani (54,9%), iar 39,01% au vârsta cuprinsă între 35 și 55 de ani. Cele mai multe comenzi au fost livrate în județele Timiș, Prahova și Cluj.

Topul județelor în care au fost livrate cele mai multe comenzi din zona rurală (județul Ilfov nu a fost inclus) și comuna cu cel mai mare număr de comenzi din fiecare județ în parte:

Timiș – Dumbrăvița
Prahova – Blejoi
Cluj – Florești
Constanța – Valu lui Traian
Suceava – Șcheia
Iași – Valea Lupului
Dâmbovița – Crevedia
Bihor – Sântandrei
Mureș – Sângeorgiu de Mureș
Argeș – Bâscov
Neamț – Săbăoani
Arad – Vladimirescu
Maramureș – Moisei
Harghita – Remetea
Brașov – Sânpetru

Topul celor mai comandate produse din zona rurală:

Produse pentru copii
Electrocasnice mari
Electrocasnice mici
Telefoane mobile
Accesorii și servicii pentru telefoane
Produse de bricolaj
Jucării
Produse de îngrijire personală
Produse pentru casă
Mobilă și saltele
Televizoare
Produse pentru curățenie
Periferice PC
Cărți
Asigurări

To Top