Stiri

Ericsson va implementa rețele LTE pentru cel mai mare operator telecom din Rusia

Ericsson rbs 6000
Ericsson rbs 6000

Ericsson și cel mai mare operator de telefonie mobilă din Rusia, Mobile TeleSystems (MTS), vor colabora pentru dezvoltarea de infrastructuri LTE în patru mari regiuni din țară. Aceste regiuni acoperă peste jumătate din teritoriul Rusiei și vor îmbunătăți serviciile oferite utilizatorilor ruși, ajutând și la dezvoltarea economiei țării.

Contractul între Ericsson și MTS a fost semnat pe o perioadă de trei ani și presupune implementarea de rețele LTE în Siberia, Ural, Volga și Districtul Federal Sudic al Rusiei. În primele etape ale proiectului, Ericsson va furniza 10.000 de stații radio de bază de ultimă generație din seria RBS 6000. De asemenea, vor asigura echipamente hardware pentru rețelele și serviciile nucleu din aceleași zone, dar și din Districtul Federal Nordic. În plus, Ericsson va optimiza și dezvolta rețele 2G/3G în alte câteva regiuni din Rusia.

„Suntem bucuroși să încheiem acest parteneriat cu MTS pentru a implementa rețele LTE pe jumătate din teritoriul Rusiei”, a afirmat Hans Vestberg, Președinte și CEO, Ericsson. „Rețelele 4G încurajează inovația și dezvoltarea serviciilor, având, în același timp, un impact foarte mare asupra societății și economiei unei țări. Cu peste 150 de rețele LTE dezvoltate, până acum, la nivel global, suntem siguri că le putem furniza abonaților MTS servicii LTE de calitate”, a mai menționat acesta.

Ericsson rbs 6000

Ericsson rbs 6000

To Top