Stiri

Rusia a interzis Instagram

Meta
Meta

Serviciul Instagram a fost interzis în Rusia, mii de influenceri ruși rămânând fără principala sursă de venit într-o țară bogată, dar cu cetățeni săraci.

La scurt timp după ce a blocat accesul la Facebook, Rusia a anunțat acum că serviciul Instagram nu va putea fi accesat de la începutul săptămânii viitoare. Decizia a fost luată de agenția rusă de comunicații Roskomnadzor după ce Meta a declarat că va permite anumite apeluri la violență împotriva soldaților ruși invadatori pe Instagram și Facebook, un lucru de care a nemulțumit Kremlinul.

Meta a fost acum etichetată drept o organizație „extremistă” de către autoritățile ruse, iar împotriva ei au fost demarate proceduri legale. Blocarea propriu-zisă a serviciului Meta va avea loc luni, 14 martie 2022.

Pe măsură ce războiul s-a desfășurat pe rețelele sociale, Rusia a încercat să oprească valul de sentimente antirusești, răspândind în același timp dezinformarea proprie. Twitter pare să fie blocat în mod neoficial sau cel puțin restricționat puternic, în timp ce TikTok afișează doar conținut din Rusia. Pe de altă parte, instituțiile media ale statului rus au fost interzise în magazinele de aplicații Google și Apple.

To Top