Stiri

eSkills Week 2012

conferinta eskills

Campania eSkills Week 2012 a fost lansată ieri în cadrul unei conferințe desfășurate la Hotelul Intercontinental din București.
Campania eSkills Week 2012, iniţiată de Comisia Europeană, se va desfăşura până la sfârşitul lunii mai a.c. Pe lângă APDETIC, în campanie sunt implicaţi şi alţi stakeholderi cum ar fi MCSI, companii IT multinaţionale şi româneşti, organizaţii non-guvernamentale.

Conform deputatului Varujan Pambuccian, ambasadorul eSkills Week pentru România şi la ediţia din 2010, şi la ediţia curentă, campania a pornit din necesitatea conştientizării rolului IT în lumea în care trăim. Previzionând viitorul, Varujan Pambuccian susţine că până în anul 2020 producţia de bunuri materiale va trece în zona de producţie de proprietate intelectuală. „Suntem într-un moment în care societatea umană trebuie să se reinventeze, iar noi nu suntem pregătiţi pentru acest pas”, a declarat domnia sa. „Iar acest lucru este valabil la nivelul întregii Europe, nu doar al României. Practic, ar trebui să inventăm un alt mod de a atrage copiii spre această zonă de producţie de proprietate intelectuală, şi trebuie să facem asta cât mai curând, ca viitorul să nu ne ia prin surprindere. Poate că şi din acest motiv este atât de importată o campanie precum eSkills”.

Vom organiza conferinţe, seminarii, concursuri online şi vizite ale grupurilor de tineri la diverse companii IT, pentru o bună cunoaştere şi interactivitate. Efortul este extrem de important, întrucât se estimează o penurie de 500.000 de specialişti la nivel european până în 2015”, a declarat Valentin Negoiţă, preşedintele APDETIC.

Vom deschide porţile centrului nostru de cercetare-dezvoltare pentru tinerii înscrişi în program. Intel are deja 350 de angajaţi în România, o mare parte dintre ei lucrând în cercetare-dezvoltare. Campania eSkills 2012 este foarte interesantă pentru noi, mai ales că este pentru prima dată când Intel participă. Ea vine ca o alternativă la sesiunile de prezentări şi concursurile pe care Intel le organizează deja în mediul academic, în special în Universitatea Politehnica Bucureşti” – Monica Ene-Pietroşanu, Country Manager Software and Services Group, Intel.

conferinta eskills
Sursa: medialook.ro

To Top