Stiri

Facebook aduce sistemul AMBER Alert în România

Facebook Amber
Facebook Amber

Facebook aduce sistemul AMBER Alert în România printr-un parteneriat cu Poliția Română. Dacă un copil dispare, Facebook va distribui o alertă AMBER persoanelor din zonele în care acesta a fost văzut ultima dată.

Alertele vor include informații detaliate și o fotografie a copilului. Oamenii vor putea să acceseze alerta și ulterior, pentru detalii pe care le-au pierdut din vedere la momentul respectiv și, mai important, să o distribuie către prieteni.

„În cazul unui copil răpit, orice informație despre el, care ajunge la noi, poate însemna o șansă mai mare de a-l găsi în viață, sănătos. Distribuirea mesajului prin platforma de socializare Facebook ne va ajuta, în mod categoric, în distribuirea semnalmentelor copilului și a detaliilor cazului. Vor crește, așadar, șansele ca oamenii de bună-credință, care pot să ne ajute, să afle de caz și să sprijine cu informații ancheta. Mulțumesc, pe această cale, reprezentanților Facebook, pentru sprijin și implicare.” a declarat comisar-șef de poliție Emil GĂNȚOI – ofițer specialist în cadrul Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale – Poliția Română.

Șansele de a găsi un copil dispărut cresc atunci când sunt implicați cât mai mulți oameni în misiunile de căutare – mai ales în primele 24 de ore. Scopul nostru este să ajutăm la diseminarea acestor alerte către persoanele care se află în zona de căutare a copilului dispărut și a le încuraja să răspândească mesajul împărtășind cu prietenii lor anunțul oficial despre dispariție.

În octombrie 2016, a fost emisă o alertă AMBER pentru o fetiță de 4 ani, ce a fost răpită în Florida, SUA. Kaytlin Brown, tehnician în anestezie la Spitalul Baptist East din Memphis, se afla în pauza de prânz când a recunoscut copilul dispărut după ce a văzut o alertă AMBER pe Facebook. Reacția rapidă a acesteia a dus la salvarea fetiței. Acest mod de transmitere a informației ne-a inspirat să dezvoltăm un sistem care să ajute la găsirea copiilor dispăruți.

To Top