Stiri

Facebook detecteaza chipurile din poze

Facebook a inceput sa testeze o tehnologie care va permite detectarea automata a chipurilor din fotografiile postate de utilizatori.

Momentan, utilizatorii Facebook pot eticheta persoanele dintr-o imagine dand click pe chipul acestora si selectand numele aferent din lista de prieteni. Si tot asa cu fiecare poza, din fiecare album… Cei care uploadeaza multe poze stiu bine cat timp poate implica aceasta etapa.

Noua tehnologie creata de Facebook va detecta automat chipurile dintr-o imagine si le va autoselecta, eliminand astfel una dintre etapele procesului de etichetare. Utilizatorul va trebui doar sa raspunda prompt la intrebarea „A cui fata este aceasta?”. Aceasta facilitate de detectare automata a trasaturilor faciale este aceeasi pe care o utilizeaza majoritatea camerelor foto digitale. Desi nu este o noutate absoluta in domeniul tehnic, se asteapta ca implementarea functiei pe Facebook sa stimuleze postarea mai multor imagini si sa intensifice interactiunea intre utilizatori.

Totodata, celebra retea de socializare promite ca aceasta este doar prima dintr-o serie de optimizari pe care le pune la cale. Probabil ca, in viitorul apropiat, urmeaza sa si identifice automat chipurile pe care le repereaza in imagini. In ce masura ii va incanta aceasta noutate pe utilizatorii Facebook ramane de vazut. Voua cat de utila vi se pare?

To Top