Stiri

Falcon 9 a încheiat cu succes o nouă misiune spectaculoasă

SpaceX Falcon
SpaceX Falcon

SpaceX a dat publicității câteva cadre spectaculoase, înainte și după misiunea ce marchează cea de-a zecea lansare a uneia dintre rachetele sale Falcon 9.

O rachetă Falcon 9 a livrat cu succes 105 sateliți pe orbită joi, 13 ianuarie 2022, inclusiv 44 de sateliți cub „SuperDove” pentru Planet, o companie din San Francisco care operează cea mai mare constelație de sateliți din lume pentru observarea Pământului.

Misiunea, numită Transporter-3, a marcat cea de-a zecea lansare a acestei rachete Falcon 9 și, de asemenea, cea de-a zecea aterizare. La aproximativ nouă minute după decolarea de la baza Cape Canaveral din Florida, rachetele booster au realizat o aterizare ușoară la câțiva kilometri distanță de rampa de lansare, în zona 1 de aterizare.

O fotografie SkySat arată racheta Falcon 9 în zona complexului spațial din Cape Canaveral miercuri (12 ianuarie 2022), cu o zi înainte de decolare. Și joi (13 ianuarie 2022), Planet a postat pe Twitter un videoclip cu prima treaptă Falcon 9, la scurt timp după ce a aterizat în zona Landing Zone 1.

Compania Planet a reușit să captureze imagini din spațiu ale rachetei Falcon 9 atât înainte, cât și după zbor, folosind SkySats, o navă spațială de dimensiunea unui frigider capabilă să înregistreze imagini de până la 20 de inchi (50 de centimetri) pe suprafața Pământului. (SuperDoves au o rezoluție de aproximativ 3 metri per pixel.)

Lansare și aterizare SpaceX Falcon 9 | Misiunea Transporter-3

To Top