Stiri

OneWeb intră în parteneriat cu SpaceX pentru a continua lansările de sateliți

SpaceX Dragon
SpaceX Dragon

OneWeb, o companie specializată în comunicațiile prin satelit, deținută parțial de guvernul Marii Britanii, a ajuns la un acord cu compania SpaceX a lui Elon Musk pentru a-și continua programul de lansare, după ce și-a suspendat relația cu agenția spațială rusă Roscomos.

Compania și-a lansat sateliții pe orbită terestră joasă (LEO) din Cosmodromul Baikonur din Kazahstan până când Roscomos a cerut garanții că tehnologia nu va fi folosită în scopuri militare împotriva Rusiei, după invazia acesteia în Ucraina. OneWeb a spus că va opri toate lansările și va căuta alte modalități de a-și extinde constelația, care în prezent are 428 de sateliți.

Neil Masterson, directorul executiv al companiei, spune că OneWeb este pe cale să își atingă obiectivul final de 650 de sateliți și acoperirea globală. SpaceX lansează proprii sateliți pe orbită terestră joasă și are interese clare în această nouă industrie de comunicații. Stațiile de recepție StarLink de la SpaceX se află deja în Ucraina și furnizează servicii de Internet și comunicații prin satelit pentru Armata Ucrainei.

OneWeb intenționează să aducă Internetul în bandă largă în unele dintre cele mai îndepărtate părți ale lumii, transformând serviciile pentru consumatori, Wi-Fi-ul în timpul zborului și aplicațiile industriale. Termenii acordului cu SpaceX sunt confidențiali.

To Top