Stiri

SpaceX este evaluată la peste 100 de miliarde de dolari

SpaceX Dragon
SpaceX Dragon

SpaceX, compania dezvoltată de Elon Musk, este evaluată acum la peste 100 de miliarde de dolari. De asemenea, Elon Musk este văzut ca cel mai bogat om din lume. SpaceX a încheiat acorduri cu investitori privați pentru vânzarea a unor acţiuni în valoare de până la 755 de milioane de dolari, evaluarea companiei ajungând la 100,3 miliarde de dolari. SpaceX se poziționează în spatele Bytedance, compania care deține TikTok, ce are o valoare estimată de 140 de miliarde de dolari. SpaceX nu este o companie cotată pe burse, finanțarea sa fiind privată.

Cel mai promițător proiect al companiei SpaceX este Starlink, o rețea uriașă de sateliți care distribuie servicii de internet la nivel global, chiar și în zonele izolate. Rețeaua Starlink este formată în prezent din 1.740 de sateliţi și are peste 100.000 de utilizatori care plătesc în jur de 99 de dolari pe lună.

SpaceX are capacitatea de a transporta oameni în spațiu, de a lansa sateliți în jurul Pământului și este singura companie care poate oferi serivicii de turism spațial în adevăratul sens al cuvântului.

To Top