Stiri

Firma Maguay ar fi implicată într-un caz grav de corupție

DNA anchetează o posibilă licitație trucată la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi unde firma Maguay a câștigat un contract deosebit de profitabil legat de o platformă IT.
Ancheta DNA vizează 16 persoane şi trei societăţi comerciale printre care și Maguay. La tribunalul Iași au fost aduși cu propunere de arestare preventivă Directorul Centrului de Comunicare al Universităţii, Adrian Ciureanu, directorul administrativ Daniela Druguş şi Corvin Pughin, unul dintre directorii firmei Maguay din Bucureşti.

Maguay a organizat o conferință de presă în care neagă acuzațiile.

Informaţiile publicate aruncă o notă de dubiu asupra modului de utilizare a sumei de peste 6 milioane RON din bani europeni. Această informaţie este o informaţie tendenţioasă.” spun cei de la Maguay.
„Infrastructura de la UMF Iaşi este o soluţie completă, construită pe o platformă nonproprietară, scalabilă, uşor de dezvoltat şi administrat. Suntem mândri de această realizare, pe care o considerăm o referinţă în ceea ce priveşte dotarea IT a mediului universitar din România
”, a declarat Silviu Uţa, director tehnic al companiei Maguay.

Eduard Pughin, director operaţional al Maguay Impex a declarat: „Fără îndoială, platforma de e-learning implementată de Maguay la UMF Iaşi are o complexitate nemaiîntâlnită în România, funcţionează la parametri foarte buni de performanţă şi foloseşte cea mai nouă tehnologie. Ea s-a impus ca una dintre modalităţile principale de desfăşurare a activităţilor cadrelor didactice şi studenţilor de la UMF Iaşi care va deveni în scurt timp indispensabilă şi totodată elementul principal care va diferenţia UMF Iaşi de universităţile concurente”.

Ancheta DNA se află în desfășurare iar audierea persoanelor implicate în acest caz continuă.

To Top