Stiri

Honeywell promite cel mai puternic computer cuantic

AB Quantum

Honeywell, o companie cunoscută în țara noastră mai mult pentru produsele sale din industriile aeronautică și auto, prezintă planurile sale pentru dezvoltare unor calculatoare cuantice, ce rivalizează cu cele ce se află pe planșele de la Intel sau IBM.

Datorită unor descoperiri tehnologice extraordinare, Honeywell este pe cale să lanseze un computer cuantic cu un volum cuantic de cel puțin 64, de două ori mai mare decât cel al concurenței. Volumul cuantic este un termen de măsurare a performanței ce nu ia în considerare numărul de qubits așa cum procedează alți experți, ci mai degrabă exprimă puterea de calcul generată de tot sistemul per ansamblu.

De asemenea, compania a anunțat că a făcut investiții strategice în doi furnizori de software de calcul cuantic și va colabora pentru a dezvolta algoritmi de calcul cuantic cu JPMorgan Chase.

Super computerul e așteptat anul acesta

Anul acesta, Honeywell spune că va aduce pe piață cel mai puternic computer din lume în ceea ce privește volumul cuantic. Volumul cuantic măsoară capacitatea de calcul, indicând complexitatea relativă a unei probleme care poate fi rezolvată de un computer cuantic.

De asemenea, compania a anunțat că este pe cale să crească volumul cuantic al computerului cu un ordin de mărime, în fiecare an, pentru următorii cinci ani.

Calculatorul cuantic al companiei Honeywell folosește tehnologia cu ioni captivi, care utilizează numeroși atomi cu sarcină (ioni) pentru a stoca informații cuantice. Sistemul Honeywell aplică câmpuri electromagnetice pentru a menține captivi ionii, astfel încât să poată fi manipulați și codificați folosind impulsuri laser. Aceste operații de înaltă performanță necesită experiență la cel mai înalt nivel în mai multe discipline, inclusiv fizica atomică, optică, criogenie, laseri, magnetică, vid ultra-înalt și sisteme de control de precizie. Honeywell are o echipă formată din peste 100 de oameni de știință, ingineri și dezvoltatori de software, dedicată avansării volumului cuantic și abordării problemelor reale ale industriei.

Dacă vrei să afli mai multe despre planurile Honeywell, poți urmări această înregistrare:

Recent am scris și despre planurile Intel privind chip-urile cuantice.

To Top