Stiri

HP deschide un centrul educațional în Universitatea Politehnica din București

Hewlett-Packard România anunță deschiderea Centrului Educațional și de Cercetare în cadrul Universității Politehnica din București.
Scopul principal al Centrului inaugurat de compania HP este contribuția activă la dezvoltarea capacității Universității Politehnica de a pregăti specialiști IT cu înaltă calificare, dar și la îmbunătățirea nivelului de cunoștințe al studenților, prin intermediul unor programe educaționale moderne, bazate pe tehnologia și soluțiile HP.

Centrul Educațional și de Cercetare este dotat cu echipamente hardware și cu programe oferite de HP – servere blade HP ProLiant 460c de ultimă generație, sistem de stocare P2000, echipament de rețelistică (inclusiv access points pentru rețele wireless), computere pentru studenți și profesori. Programele educaționale oferite de HP vor fi preluate de profesorii din cadrul Univeristății Politehnica și vor fi incluse în curricula instituției sub formă de cursuri obligatorii și opționale, precum și de laboratoare. De asemenea, programele vor putea fi folosite și pentru pregătirea profesională a cadrelor didactice în vederea obținerii unei certificări. Centrul va avea statut pan-universitar, la programele desfășurate aici având acces studenți de la toate facultățile din cadrul Universității.

Centrul Educațional și de Cercetare din cadrul Universității Politehnica este primul centru de acest tip din România care va implementa programul de certificare HP ATA (Accredited Technical Associate).

Programul HP ATA presupune patru certificări, după cum urmează:

  • HP ATA Cloud – Proiectarea și implementarea de soluții cloud
  • HP ATA Connected Devices – Proiectarea și implementarea soluțiilor de conectare a dispozitivelor multiple
  • HP ATA Networks – Proiectarea și implementarea soluțiilor de rețelistică
  • HP ATA Servers and Storage – Proiectarea și implementarea de servere și echipamente de stocare

HP-server

To Top