Stiri

IBM inaugurează un laborator de cloud computing în Politehnică

IBM Cloud Politehnica

Supărarea și frustrarea cauzată de plecarea finlandezilor de la Nokia sunt înlăturate de o companie mai puternică și mult mai serioasă. IBM prinde rădăcini în România și sperăm ca în viitor compania americană să deschidă și o fabrică în țara noastră.

IBM România şi Universitatea Politehnica din Bucureşti au anunţat ieri, 13 decembrie 2011, implementarea primului laborator de cloud computing dedicat universităţilor din România. Un consorţiu format din Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea „Transilvania” din Braşov, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va crea un nou model de educaţie şi curriculum academic în Ştiinţa Serviciilor, punând la dispoziţia unui număr de aproximativ 12.500 de studenţi cursuri şi laboratoare bazate pe platforma cloud prin intermediul virtualizării.

Soluţia IBM face activităţile de predare, cercetare şi dezvoltare ale Universităţii mai eficiente şi sustenabile – pot distribui eforturile pentru a crea cunoştinţe şi conţinut care poate fi disponibil şi accesat ca servicii de educaţie prin virtualizare. Cursurile şi laboratoarele vor fi administrate de o echipă din cadrul universităţilor din Bucureşti şi Braşov. De asemenea, proiectul permite universităţii să aplice pentru includerea în programul IBM Cloud Academy, şi să lanseze parteneriate cu instituţii europene pentru dezvoltare colaborativă în domeniul serviciilor IT şi de cercetare în consorţiu. Va fi creat un mediu de cunoaştere în cooperare cu IBM pentru a promova în universităţi soluţii de servicii ce utilizează infrastructura IT”, a precizat Bogdan Balaci, Country General Manager, IBM România.IBM Cloud Politehnica

To Top