Stiri

IBM investeşte 1 miliard de dolari în servicii cloud

IBM a anunţat un nou mediu de dezvoltare şi capabilităţi-ca-serviciu pentru a ajuta clienţii şi dezvoltatorii să accelereze adopţia de medii cloud hibride, care au potenţialul de a pătrunde în mediul enterprise în noua era de inovaţie. Ca parte a acestei iniţiative, IBM a investit peste 1 miliard de dolari în software pentru dezvoltarea cloud şi lansează noi capabilităţi care utilizează SoftLayer.

Prin intermediul noutăţilor prezentate astăzi, IBM adresează aceste trei probleme fundamentale pentru a ajuta la creşterea vitezei adoptării mediilor hibride de cloud: accesul dezvoltatorilor la cloud, integrarea în cadrul mediilor enterprise și un ecosistem deschis şi o platformă pentru dezvoltare care accelerează inovaţia şi creşterea.

IBM deschide portofoliul de software enterprise pentru cloud şi lansează o platformă open beta denumită BlueMix, o nouă platformă-ca-serviciu (PaaS) care combină software-ul IBM, terţe aplicaţii şi tehnologii open. BlueMix oferă DevOps în cloud – o experienţă integrată şi deschisă care scalează. Serviciile DevOps permit dezvoltatorilor să se concentreze pe furnizarea continuă de noi funcţii învăţând de la utilizatori. De asemenea, IBM a anunţat recent un acord definitiv de achiziţie a Cloudant INC., un provider database-as-a-service care permite dezvoltatorilor să creeze rapid şi uşor aplicaţii mobile şi web de ultimă generaţie. Cloudant va extinde ofertele IBM Big Data & Analytics, Cloud Computing şi Mobile, devenind o componentă esenţială BlueMix.

IBM va integra portofoliul middleware, precum WebSphere, în SoftLayer prin intermediul modelelor software predefinite pentru a extinde aplicaţiile existene pentru cloud. Cu peste 200 de aplicaţii şi modele middleware disponibile de la IBM şi de la Partenerii sai de Afaceri, IBM Software Patterns sunt diferenţiate pentru a permite aplicaţiilor din cadrul mediului hibrid de cloud să genereze profit, oferind flexibilitate pentru a implementa aplicaţiile şi software-ul middleware on-premise şi off-premise, simplificând managementul IT hibrid.

ibm_powerlinux_7r4_linux

IBM continuă să investească şi să extindă serviciile care rulează pe SoftLayer, incluzând DevOps pentru a oferi capabilităţi esenţiale pentru a planifica, dezvolta, testa, implementa şi monitoriza aplicaţiile şi management de sistem–ca–serviciu, extinzând soluţiile de top în cloud. Totodată, IBM a anunţat că integrează Power Systems în infrastructura cloud SoftLayer pentru a furniza un nivel şi o infrastructură de servicii diferită de ce a fost disponibil în cloud până acum.

„IBM anunţă o nouă eră de inovaţie prin încheierea de parteneriate cu dezvoltatorii într-un mediu deschis pentru a accelera piaţa emergentă de cloud computing hibrid”, a declarat Robert LeBlanc, IBM Senior Vice President, Software & Cloud Solutions. „Combinăm puterea ecosistemului nostru de dezvoltatori cu expertiză în domenii precum mobile, Big Data şi DevOps, pentru a construi un model scalabil care porneşte de la un singur dezvoltator, până la echipe globale. Anunţul de astăzi reprezintă o mişcare semnificativă pentru a extinde integrarea cloud cu adevărat – nu doar pe cea a datelor şi serviciilor de tranzacţionare existente, integrând o nouă clasă de aplicaţii emergente.”

To Top