Stiri

IBM investește în cloud

IBM va investi 1.2 miliarde de dolari pentru a extinde capabilităţile de cloud ale companiei. Anul acesta IBM plănuieşte să-si extinda oferta de servicii cloud din 40 de centre de date din 15 ţări şi 5 continente incluzând America de Nord, America de Sud, Europa, Asia şi Australia. IBM va inaugura 15 noi centre la nivel mondial, adăugându-se la reţeaua globală de 13 centre ale SoftLayer şi 12 ale IBM.

Printre locaţiile în care se vor inaugura acestea se numără: China, Washington D.C., Hong Kong, Londra, Japonia, India, Canada, Mexico City şi Dallas. Cu acest anunţ, IBM plănuieşte să deţină noi centre de date în cele mai importante regiuni geografice şi centre financiare, cu planuri ce prevăd expansiunea acestora în Orientul Mijlociu şi în Africa în decursul anului 2015.

Unele estimări prevăd faptul că piaţa mondială de cloud va atinge 200 miliarde de dolari până în 2020, lucru determinat de companiile şi agenţiile guvernamentale care implementează servicii cloud pe piaţă, vând şi dezvoltă produse, care gestionează lanţul de aprovizionare şi transformă practicile de afaceri.

ibm-zenterprise (2)

To Top