Stiri

IBM lansează programul Impact Grants în România

IBM Cloud Politehnica

Unul dintre programele majore derulate de IBM prin linia sa de Corporate Citizenship & Corporate Affairs este „IBM Impact Grants”, prin care IBM oferă consultanță de top și software organizațiilor non-profit sau instituțiilor publice din sectorul educațional sau cultural, ajutând beneficiarii să își consolideze competențele, să rezolve probleme operaționale curente, să ia decizii strategice. Prin acest demers, IBM sprijină dezvoltarea unor organizații inteligente, pregătite pentru viitor.

În România, IBM a lansat recent acest program, cu un seminar de instruire profesională pentru consolidarea competențelor – un modul de Management de Proiect dedicat primului beneficiar, Institutul Cultural Român (ICR).

Seminarul a fost susținut miercuri, 3 decembrie, de consultanți de top ai IBM în domeniul managementului de proiect – Gabriela Bălan, IBM Project Manager Competency Leader și Mihail Popazu, IBM Senior Project Manager. Instruirea profesională a avut în vedere aplicabilitatea conceptelor la proiectele Institutului Cultural Român.

Printre subiectele abordate în cadrul acestui modul s-au numărat conceptele managementului de proiect, fazele generale (inițiere, planificare, execuție și control, închidere), formarea și conducerea echipei, procesul de gestionare a participanților (stakeholder-ilor), procesul de gestionare a riscurilor și problemelor, procesul de tratare a cererilor de schimbare, asigurarea calității, tratarea subcontractorilor, metode, tehnici și instrumente specifice în conducerea proiectelor. Seminarul a avut un puternic caracter interactiv, urmărindu-se asigurarea unui echilibru între noțiunile teoretice și aplicarea practică, prin analiza unor studii de caz specifice ICR.

IBM susține cultura, ca bază a dezvoltării sociale și economice a comunităților și ca stimulent al creativității și coeziunii sociale. Este o oportunitate deosebita colaborarea cu Institutul Cultural Român, o instituție de prestigiu care împărtășește viziunea IBM cu privire la promovarea dialogului intercultural și a diversității, susținând progresul comunităților prin derularea de programe axate pe creativitate, cunoaștere și inovare.

IBM Cloud Politehnica

To Top