Stiri

IBM prezintă noul sistem PowerLinux

IBM accelerează implementarea Linux în cadrul sistemelor Power prin intermediul unui server nou foarte performant, precum şi printr-o ofertă software nouă şi aplicaţii middleware destinate numărului tot mai mare de clienţi care adoptă tehnologii big data, analytics şi aplicaţii Java de ultimă generaţie în medii de tip open cloud.

Noul server PowerLinux 7R4, construit pe aceeaşi platformă Power Systems pe care rulează şi sistemul de calcul cognitiv IBM Watson, poate oferi clienţilor performanţele necesare pentru noile aplicatii critice de afaceri şi pentru volumele mari de date ce ruleaza în medii Linux. IBM îşi extinde portofoliul de software pentru Power Systems prin disponibilitatea IBM Cognos Business Intelligence şi a software-ului de baze de date EnterpriseDB, fiecare fiind optimizat pentru sistemele Power care utilizează Linux.

PowerLinux 7R4 este noutatea high-end a gamei de servere Power Systems PowerLinux care rulează pe standardul industrial Linux Red Hat şi SUSE. Alăturându-se modelelor PowerLinux 7R1 şi 7R2, PowerLinux 7R4 oferă un nivel de performanţă cu până la 4 socket-uri şi 32 de nuclee – ideal pentru clienţii care necesită o soluţie Linux capabilă să gestioneze volume mari de date, ce includ procese de analytics, cognitive computing, baze de date şi infrastructură web. PowerLinux 7R4 oferă aceeaşi virtualizare, middleware şi aceleaşi aplicaţii Linux care sunt disponibile în cadrul Power Systems.

Pentru clienţii care doresc să opereze atât pe Linux, cât şi pe sistemul IBM AIX şi/sau IBM i, IBM oferă posibilitatea utilizării Linux pentru întregul portofoliu Power Systems. Utilizarea instrumentelor de virtualizare IBM PowerVM, permite clienţilor să partiţioneze un server Power System în diferite servere virtuale: unele care rulează aplicaţii Linux, altele care rulează aplicaţii AIX sau IBM.

În plus faţă de software-ul pentru baze de date IBM DB2 pentru Linux, care oferă o compatibilitate de 98% la migrarea aplicaţiilor din Oracle Database, IBM a anunţat si disponibilitatea rularii pe toate sistemele PowerSystemsaEnterpriseDB- PostgreSQL

Server-ul EnterpriseDB Postgres Plus Advanced oferă clienţilor acces la o bază de date cu costuri reduse care suportă aplicaţii pentru afaceri noi. Potrivit EnterpriseDB, noua soluţie este mult mai ieftină decât implementarea bazei de date Oracle şi permite migrarea facila.

Atât EnterpriseDB, cât şi IBM DB2 pot furniza clienţilor IBM Power Systems o platformă deschisă cu flexibilitate şi inovaţie oferită de Linux şi Power Systems.

ibm_powerlinux_7r4_linux

To Top