Stiri

IBM susține femeile din industria IT

IBM Cloud Politehnica

IBM România susține femeile din industria IT. Compania a organizat joi, 3 martie, “Smart Girls! Conference”, un eveniment dedicat incurajarii accesului femeilor in industria IT. In cadrul companiei IBM, femeile au avut o contributie semnificativa la avansul tehnologiei informatiei inca din anii ‘ 30.

In prezent, peste 23 % dintre executivii IBM sunt femei. Doua treimi dintre femeile care au un rol executiv in cadrul companiei sunt mame, demonstrand ca nu este imperativa o alegere intre cariera si viata de familie.

“Un procent de 30% dintre angajatii IBM la nivel global sunt femei si peste 23% ocupa o pozitie de management. CEO-ul IBM este o femeie, Ginni Romety. IBM a dovedit ca este o companie din domeniul IT unde femeile isi pot construi o cariera solida. Avem programe dedicate femeilor care doresc sa isi dezvolte o cariera si sa isi extinda aria de competente”, a declarat Doina Pora, Chief Operating Officer IBM Romania.

“Comisia Europeana estimeaza ca pana in 2020 vor fi 825.000 de posturi disponibile pentru profesionistii in Tehnologia Informatiei. Aproape 90% dintre joburile traditionale precum inginerie, contabilitate, medicina, arta, arhitectura si multe altele vor necesita un anumit nivel de abilitati digitale”, a subliniat Luiza Jipescu, Corporate Citizenship and Corporate Affairs Manager, IBM Romania.

IBM Cloud Politehnica

To Top