Stiri

IBM Watson pe continentul african

Africa este în continuă dezvoltare, eforturile făcute de comunitatea internațională în ceea ce privește învățământul arătându-și roadele. IBM a lansat o iniţiativă cu o durată de 10 ani pentru introducerea super-calculatorului Watson şi a altor sisteme cognitive în Africa pentru a susţine dezvoltarea şi pentru a spori oportunităţile de business pe continentul cu cea mai mare dezvoltare. Denumită „Project Lucy” după primul strămoş uman, IBM va investi 100 milioane de dolari în această iniţiativă, oferind cercetătorilor şi partenerilor acces la cele mai avansate sisteme cognitive din lume.

Tehnologiile Watson vor fi furnizate din noul laborator IBM Africa Research, oferind cercetătorilor un set de resurse competitiv pentru a dezvolta soluţii comerciale viabile în domenii importante: medical, educaţional, hidrologie, sanitar, mobilitate umană şi agricultură.

ibm-zenterprise (2)

Pentru a ajuta la susţinerea pieţei de calcul cognitiv şi pentru a construi un ecosistem în jurul Watson, IBM va stabili un nou centru pan-african de excelenţă pentru dezvoltare pe baza datelor – Data-Driven Development (CEDD) şi recrutează parteneri în domeniul cercetării, precum universităţi, agenţii de dezvoltare şi clienţi din Africa şi din întreaga lume. Alăturându-se iniţiativei, partenerii IBM vor putea să profite de inteligenţa cognitivă furnizată prin intermediul cloud care va contribui la rezolvarea celor mai presante provocări creând noi oportunităţi de business.

IBM este prezent în Africa de peste 70 de ani, în peste 20 de ţări, inclusiv Maroc, Egipt, Africa de Sud, Nigeria, Ghana, Angola, Kenya şi Tanzania. IBM Reseach – Africa – prima facilitate de cercetare tehnologică de pe continent – a fost inaugurată de Excelenţa sa, Preşedintele Kenyei Hon. Uhuru Kenyatta în Noiembrie 2013. Laboratorul angajează cercetători de la unele dintre cele mai bune universităţi din lume.

To Top