Stiri

IBM Watson salvează vieți

IBM Storwize V7000

Watson, denumit după fondatorul IBM Thomas J. Watson, este un sistem de calcul creat de o echipă de cercetători IBM care doresc să împlinească o provocare importantă – să construiască un sistem de calcul care să rivalizeze capacitatea omului de a răspunde rapid, corect şi cu încredere, la întrebări adresate în limbaj natural.

WellPoint va dezvolta şi lansa soluţii bazate pe tehnologia Watson pentru a îmbunătăţi serviciile oferite pacienţilor prin intermediul furnizării de servicii actualizate, bazate pe evidenţe medicale pentru milioane de cetăţeni din Statele Unite. IBM va dezvolta tehnologia Watson în domeniul medical pe care va rula soluţia WellPoint.

Pentru medici, utilizarea a mii de lucrări de specialitate în practică şi aplicarea lor în serviciile medicale reprezintă o provocare semnificativă. Watson poate parcurge echivalentul a 1 milion de cărţi sau 200 de milioane de pagini de date şi poate analiza aceste informaţii pentru a furniza răspunsuri corecte în mai puţin de trei secunde. Folosind această capabilitate extraordinară, aplicaţia Wellpoint va permite medicilor să coordoneze date medicale stocate în sistemul Watson, în funcţie de profilul pacienţilor pentru a ajuta la identificarea diagnosticelor şi tratamentelor optime.
IBM Storwize V7000

To Top