Stiri

Inteligența Artificială ar putea ajuta enorm Poliția Română

GoodVision
GoodVision

Analiza imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere cu ajutorul Inteligenței Artificiale ar putea veni în ajutorul multor domenii, inclusiv al Poliției, care va avea la îndemână date valoroase într-un timp scurt. Dacă luăm scenariul în care un automobil este furat și folosit la o spargere, primele date de un real ajutor în anchetă sunt cele de pe camerele video. Datele de trafic ar putea fi folosite de primării pentru optimizarea traseelor, reducerea timpilor de parcurgere, a consumului de combustibil și a emisiilor. Simulările diferitelor variante ar arăta beneficiile pentru fiecare opțiune. Totul cu date reale, fără aproximări și erori.

Axis Communications, împreună cu GoodVision, a anunțat o nouă soluție de monitorizare a traficului. Aplicația GoodVision Live Traffic, care rulează direct la nivelul camerelor Axis echipate cu procesoare pentru Deep Learning (DLPU), poate distinge și număra până la 8 categorii de obiecte, poate evalua încălcările regulilor de circulație și poate genera statistici.

Deoarece analiza este realizată la nivel Edge și nu de către un server central, datele pot fi anonimizate cu ușurință, iar necesarul de lățime de bandă poate fi redus, ceea ce face ca soluția să fie per total mai rentabilă.

Soluția software de monitorizare a traficului creată de GoodVision reprezintă cea mai recentă completare a platformei deschise Axis pentru aplicații (ACAP). Aplicația poate rula pe camerele IP AXIS Q1615-LE Mk III și AXIS P3255-LVE, lansate în 2020, care sunt prevăzute cu un chipset care constă dintr-un procesor ARTPEC-7 și un procesor pentru Deep Learning (DLPU). Aceasta le permite să fie transformate cu ușurință în senzori pentru trafic.

Evaluează obiecte, măsoară viteze, observă încălcările regulilor rutiere

Aplicația GoodVision, care rulează la nivelul camerelor Axis, poate realiza în timp real analize complexe ale situației din trafic. Printre acestea, se află numărarea vehiculelor dintr-o zonă predefinită, detectarea depășirii a uneia sau mai multor limite, măsurarea vitezei și clasificarea obiectelor în 8 categorii (oameni, bicicliști, camioane, mașini și altele). Datele extrase din evaluarea situației din trafic sunt apoi trimise către platforma de Cloud GoodVision Video Insights, de unde poate fi analizată de utilizator. În acest fel, nu este necesară transferarea fișierelor video.

Monitorizarea inteligentă a traficului

Crearea de statistici precise și detectarea în timp real a evenimentelor din trafic reprezintă obiectivele tuturor orașelor care au în plan implementarea de proiecte pentru mobilitate inteligentă. Startup-ul în tehnologie GoodVision, prezent în Praga și Londra, oferă soluții de analiză video a traficului încă din anul 2017. Clienții săi (îndeosebi companii de gestionare a traficului sau de transport public), amplasați în toată lumea, trimit înregistrări și fluxuri video generate de camerele de trafic către platforma de Cloud GoodVision Video Insights.

Acolo, analiza traficului are loc în cel mai scurt timp. Soluția GoodVision este folosită în prezent de peste 3000 de utilizatori de pe 6 continente. Printre aceștia se numără Departamentul pentru Transporturi din Florida, orașele Kuala Lumpur și Singapore și Directoratul pentru Drumuri Danez, care folosesc platforma avansată GoodVision pentru toate sarcinile ce țin de analiza traficului.

To Top