Stiri

Kingston pregătește modulele de memorie DDR5 cu posibilități de overclocking

Kit de module HyperX Savage DDR4
Kit de module HyperX Savage DDR4

Kingston urmează să aducă pe piață primele module DDR5 overclockabile. Lansarea urmează pașii procedurali, noile module fiind trimise către partenerii Kingston, anume producătorii de plăci de bază. Aceștia vor valida integrarea memoriilor pe noile platforme care urmează să fie lansate pe piață. Kingston se așteaptă să livreze memoriile DDR5 în cel de-al treilea trimestru din 2021.

Kingston a dezvoltat noile memorii DDR5 cu un profil XMP prestabilit, dar permite producătorilor de plăci de bază să regleze manual circuitul integrat de gestionare a energiei (PMIC) dincolo de specificațiile DDR5 de 1.1V, permițând astfel flexibilitate maximă la overclocking.

Validarea memoriilor este un pas important ce necesită o cooperare strânsă cu întreg ecosistemul de calcul. În 33 de ani de activitate, Kingston a reușit să fie alături de parteneri săi și să aibă strânse legături cu producătorii de placi de bază și chipset-uri. Acest aspect continua și în prezent, fiind un proces critic de aducere pe piață a noii generații de memorie DDR5 cu performanțe înalte și posibilitate de overclocking, până la sfârșitul acestui an.

De trei decenii, Kingston a proiectat meticulos și a testat 100% din fiecare celulă aflată în modulele sale de memorie. Testarea metodică combinată cu o garanție pe viață și un serviciu client de neegalat, au făcut din Kingston cel mai mare producător de memorii din lume, cu o cotă de piață de peste 80%. De asemenea, Kingston a fost membru de lungă durată al JEDEC, entitatea guvernantă pentru industria de microelectronică. De peste un deceniu, Kingston a deținut un loc și în consiliul JEDEC, ajutând la stabilirea standardelor respectate de toți producătorii.

To Top