Stiri

Lenovo devine cel mai mare furnizor de PC-uri

Potrivit celor mai recente raportări referitoare la evoluţia pieţei de PC-uri publicate de IDC, Lenovo a devenit cel mai mare furnizor de PC-uri din România. Compania a câștigat teren pe segmentul desktop-urilor însă a pierdut competiția pe segmentul portabilelor. IDC a anunţat că în al doilea trimestru calendaristic al anului 2013 (aprilie-iunie) Lenovo România a atins o cotă de piaţă de 19.6 procente, aproape dublu faţă de cota deţinută în aceeaşi perioadă a anului anterior, de 10.9 procente. Este prima dată când Lenovo România devine lider al pieţei româneşti de PC-uri de la înfiinţarea reprezentanţei locale, în 2005.

Pe segmentul notebook-urilor, ASUS domină clar piața, situându-se pe primul loc cu mult în fața celor de la Lenovo.

Lenovo a preluat poziţia de lider al pieţei româneşti în aceeaşi perioadă în care Grupul Lenovo a devenit oficial cel mai mare producător de PC-uri din lume. Potrivit IDC, compania a ajuns la o cotă de piaţă globală de 16.7 procente în al doilea trimestru calendaristic al anului 2013, faţă de 15.0 procente în aceeaşi perioadă a anului trecut. La rândul său Gartner a confirmat poziţia de lider global a Lenovo, cu o cotă de piaţă de 16.7%. Este pentru prima dată când Lenovo este numit lider incontestabil al pieţei globale de PC-uri, potrivit ambelor rapoarte de piaţă larg acceptate.

lenovo04

În regiunea EMEA (Europa/Orientul Mijlociu/Africa), Lenovo a devenit lider de piaţă în zece dintre ţările zonei, inclusiv România, şi cel mai mare furnizor de PC-uri din Europa de Est. Datorită acestei evoluţii, grupul Lenovo şi-a consolidat poziţia secundă în clasamentul producătorilor de PC-uri din EMEA şi a atins un record propriu al cotei de piaţă deţinute în regiune de 13.2 procente, în creştere cu 4.4 puncte faţă de anul anterior. Veniturile Lenovo în EMEA au crescut cu 18 procente in acelasi trimestru, până la 1.9 miliarde USD, adică 21 la sută din veniturile globale ale companiei.

Lenovo are o cifră de afaceri de 34 miliarde USD și deţine centre de cercetare importante în Yamato, Japonia, în Beijing, China şi în Raleigh, Carolina de Nord.

To Top