Stiri

Lenovo dezvăluie primul smartphone din lume cu tehnologie Tango – PHAB2 Pro

Lenovo PHAB2
Lenovo PHAB2

Lenovo a lansat noul PHAB2 Pro, primul smartphone cu tehnologie Tango la nivel mondial, care oferă experiențe de realitate augmentată.

Phab 2 Pro: Smartphone are oferă realitate augmentată (AR) cu ajutorul tehnologiei Tango

PHAB2 Pro este dotat cu tehnologie Tango, un set de senzori și software de la Google, care simt și creează un plan al împrejurimilor. Acesta permite realizarea unor experiențe AR de cea mai bună calitate. Spre exemplu, utilizând aplicații AR, elevii pot proiecta în clasă dinozauri virtuali în dimensiuni la scară și își pot îmbunătăți modul de învățare prin suprapunerea datelor AR care apar atunci se mișcă în jurul creaturilor. Experiențele de gaming AR vă permit să jucați domino virtual pe masa din bucătărie, să creșteți un animăluț digital în dormitor și să luptați cu roiuri de extratereștri care vă invadează casa. Cu tehnologia Tango, PHAB2 Pro poate schimba percepția asupra reprezentării spațiilor interioare, creând astfel posibilitatea unor experiențe precum un tur al muzeului prin realitatea augmentată prin intermediul aplicației GuidiGO. Cu ajutorul tehnologiei Tango, PHAB2 Pro oferă experiențe fără precedent direct pe un smartphone care va continua să învețe și să se îmbunătățească.

“Tehnologia Tango permite dispozitivelor noastre să simtă mișcarea fizică și spațiul și, ca rezultat, are puterea de a schimba felul în care interacționăm cu mediul înconjurător. Noi credem ca dispozitivele cu funcții de urmărire a poziției vor deveni universale și ne bucurăm că PHAB2 Pro este cel care aduce aceste noi posibilități,” a declarat Johnny Lee, Director de inginerie în cadrul Google.

Deținătorii de locuințe pot utiliza PHAB2 Pro pentru a-și remodela casele, având posibilitatea de a vizualiza obiecte reale de mobilier direct în sufrageriile și bucătăriile lor. Compania care oferă servicii de renovare a locuinței, Lowe’s este unul dintre primii parteneri care a dezvoltat o aplicație pe baza tehnologiei Tango, și anume Lowe’s Vision. Aplicația permite clienților să măsoare spațiile și să vizualizeze modul în care produsele precum aparatura electrică și decorațiunile sau materiale precum blaturi de bucătărie sau faianța vor arăta și se vor potrivi într-o cameră utilizând tehnologia Tango. Prin intermediul Lowe’s Vision, clienții pot controla acum o nouă generație de instrumente de realitate augmentată printr-o simplă atingere.

“Tehnologia Tango va permite clienților noștri să vadă modul în care planurile lor de renovare a propriei locuințe se traduc în realitate, așa cum n-au putut niciodată,” a declarat Richard Maltsbarger, Chief Development Officer în cadrul Lowe’s. “Aducând PHAB2 Pro în cadrul Lowe’s, dorim să permitem clienților să dezvolte planuri de îmbunătățire a locuinței de la început la sfârșit cu ușurință.”

Tehnologia din spatele Tango

Experiențele Tango sunt posibile datorită a 3 tehnologii de bază: detectarea mișcării, percepția adâncimii și cunoașterea zonei. Prin detectarea mișcării, „ochiul” telefonului PHAB2 Pro vede locul în care se află în spațiu 3D. Capabilitatea de cunoaștere a zonei îi spune smartphone-ului care este locul său. Percepția adâncimii îi permite să analizeze forma mediului din jur detectând suprafețe și obstacole. Astfel că acum, pentru prima dată, smartphone-ul dvs. poate vizualiza și înțelege obiectele și mediul din jur cu ajutorul senzorilor care captează peste 250.000 de măsurători pe secundă.

Telefonul este prevăzut cu trei microfoane, capacități de captare spațială cu reducerea zgomotului din fundal, împreună cu o cameră integrată de 16 mp care suportă înregistrări 4K precise și un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 652 optimizat pentru ediția Tango, memorie de 4GB și Fluence Pro. Telefonul PHAB2 Pro cu ecran de 6,4 inci dispune de un display Assertive inteligent cu o rezoluție QHD extrem de precisă (2.560 x 1.440), capabil de optimizarea calității imaginii în funcție de lumina ambientală și conținut.

Lenovo PHAB2 va fi disponibil la un preț începând de la 199 EUR; PHAB2 Plus va fi disponibil la prețul de 299 EUR, iar PHAB2 Pro va avea prețul de 499 EUR. Toate cele 3 modele vor fi disponibile la nivel global începând cu luna septembrie. Prețurile și disponibilitatea pot varia în funcție de țară.

Lenovo PHAB2

Lenovo PHAB2

To Top