Stiri

Meta taxează dur creatorii din Metavers

Meta
Meta

Articolele digitale din mediul virtual aduc sume impresionante în lumea reală, dar nu pentru utilizatori ci pentru corporațiile care creează aceste lumi. Meta a confirmat pentru CNBC că va percepe o taxă de 47,5% din vânzările de active digitale în Horizon Worlds, inclusiv 30% prin Meta Quest Store și 17,5% prin Horizon Worlds. A existat chiar și un moment în care Meta a criticat comisionul de 30% aplicat de Apple pentru achizițiile din aplicații, dar atunci interesele companiei erau cu totul altele.

Meta promite bonusuri „orientate spre obiective” dezvoltatorilor virtuali ale căror lumi sunt deosebit de active. Cu toate acestea, taxa nu este tocmai plăcută pentru studiourile de produse digitale. Este mai dură decât la multe alte servicii online și poate îngreuna operarea unor creatori în Horizon Worlds.

Vânzarea de așa zise active digitale în lumi virtuale a intrat într-o bulă speculativă în care sunt atrași tot mai mulți naivi, care cred că pot face bișniță în aceste medii. Realitatea a arătat că din aceste afaceri au câștigat doar cei care dețineau controlul jocului, indiferent dacă vorbim despre Caritas, criptomonede, vânzarea de teren pe Lună, sau în așa zisul Metavers.

To Top