Fun

Microscopul digital cu USB

Cei pasionati de cercetare isi pot satisface acum curiozitatea cu ajutorul microscopului digital cu USB creat de Chinavasion.

Acesta se conecteaza la computer prin USB si mareste obiectul analizat de 40 sau 200 de ori, permitand vizualizarea la rezolutie HD, direct pe monitor. Astfel pot fi analizate detalii altminteri imperceptibile cu ochiul liber, precum cuticulele unui fir de par sau zgarieturile fine de pe o moneda. Mai mult, se pot obtine astfel poze la rezolutie inalta si inregistrari video de pana la 30 fps, care se pot salva si pentru a fi vizualizate ulterior.

Microscopul digital cu USB

Microscopul are o lentila de calitate, camera de 2.0 megapixeli si 8 LED-uri cu lumina alba pentru a lumina obiectul analizat, iar producatorul promite ca imaginile sunt clare si fara modificari de culoare. Camera suporta o rezolutie maxima a imaginii de 1600 x 1200, dar poate fi amplificata si digital, prin programul aferent, pana la 2460×2048. Odata software-ul instalat, microscopul poate fi utilizat prin simpla conectare la computer. In plus, utilizatorul nu trebuie sa-si faca griji pentru baterii, pentru ca microscopul isi ia energia necesara de la computer, prin portul USB.

Costa 70 de euro, are garantie de un an si poate fi comandat de aici. Fiind usor de folosit deopotriva de cercetatorii amatori si profesionisti, poate fi un cadou excelent – mai ales pentru micii exploratori, la varsta infinitelor si inevitabilelor „De ce?”-uri 🙂

To Top