Stiri

Microsoft a făcut publice ultimele detalii despre Windows 11

Windows 11
Windows 11

Sistemul de operare Windows este un „standard” general acceptat la nivel global, fără concurență reală. Windows este coloana vertebrală a afacerilor de pretutindeni, un punct de pornire al companiilor cunoscute astăzi, odinioară startup-uri, precum și locul de unde web-ul a pornit și s-a dezvoltat. Totodată, Windows este locul în care mulți dintre noi am scris pentru prima dată un e-mail, am jucat primul joc pe PC și am învățat programare. Windows este locul în care oamenii creează, se conectează unii cu alții, învață și lucrează (atingându-și obiectivele), fiind astăzi o platformă pe care se bazează peste un miliard de oameni.

Microsoft a prezentat Windows 11, versiunea de Windows reproiectată reproiectată pentru a spori productivitatea, creativitatea și confortul. În cazul Windows 11, designul și experiența de utilizare au fost simplificate, cu scopul de a facilita creativitatea și rezolvarea sarcinilor în timp util. Astfel, noul Windows are un aspect modern, proaspăt, ordonat și atractiv. De la noul buton de Start și taskbar până la fiecare sunet, font și iconiță, totul a fost gândit astfel încât să ofere sentimentul de control, calm și confort.

Acum, în Windows 11, compania Microsoft introduce Snap Layouts, Snap Groups și Desktops, instrumente și mai puternice care ușurează munca și sporesc capacitatea de a efectua mai multe sarcini simultan, prioritizând lucrurile importante. Acestea sunt funcții noi, concepute pentru a ajuta utilizatorii să-și organizeze ferestrele de lucru și să-și optimizeze ecranul. În plus, prin intermediul funcției Desktops, aceștia pot crea desktopuri separate pentru fiecare tip de activitate, pe care le pot personaliza apoi după bunul plac – desktopuri pentru muncă, gaming sau școală.

Windows 11 reduce din complexitate și aduce simplitate.

Pentru a fi mai aproape de ceea ce ne place este esențial să fim mai aproape de cei dragi, iar evenimentele din ultimele 18 luni au dus la apariția unui nou comportament în ceea ce privește crearea de conexiuni digitale semnificative cu ceilalți oameni.

Windows 11 – Introducere

În acest sens, pe Windows 11, noua funcție de Chat din Microsoft Teams va fi integrată în Taskbar, iar utilizatorii se vor putea conecta instantaneu prin text, voce, chat sau video cu oricare dintre contactele lor, de oriunde, indiferent de platformă sau dispozitiv, pe Windows, Android sau iOS. Mai mult, dacă persoana cu care încearcă să ia legătura nu a descărcat aplicația Teams, conexiunea poate fi realizată prin intermediul SMS-ului bidirecțional.

Windows 11 pentru gaming

Windows 11 se adresează și gamerilor, gaming-ul fiind dintotdeauna o parte fundamentală a Windows-ului. Astăzi, sute de milioane de oameni din întreaga lume joacă jocuri pe Windows și interacționează astfel cu cei dragi și, întrucât Windows 11 integrează cele mai noi tehnologii în acest domeniu, facilitează utilizarea întregului potențial al sistemului hardware, precum: DirectX 12 Ultimate, care oferă o grafică impresionantă, captivantă, la frecvențe mari ale cadrelor;

DirectStorage pentru timpi de încărcare mai rapizi și experiențe de utilizare care pun un accent mult mai mare pe detalii în timpul jocului; Auto HDR pentru o gamă de culori mai largă și mai vie, care facilitează o experiență vizuală cu adevărat captivantă.

Aplicații Android pe Windows 11

Noul Microsoft Store este locația unică unde utilizatorii de Windows pot avea acces la aplicații și conținut pentru vizionare, creație, jocuri, lucru și învățare.
De asemenea, odată cu Windows 11, Microsoft aduce pentru prima dată aplicații Android pe Windows. Astfel, începând din acest an, utilizatorii vor putea să descopere aplicații Android în Microsoft Store și să le descarce prin Amazon Appstore – spre exemplu, vor putea să înregistreze și să posteze un videoclip de pe TikTok, sau să folosească Khan Academy Kids pentru învățare virtuală chiar de pe computer.

Windows 11 – mai rapid, mai sigur și mai familiar pentru IT

Pentru IT, Windows 11 este construit pe fundația compatibilă Windows 10 pe care o cunoaștem cu toții, astfel că noul Windows va putea fi implementat într-un mod similar cu Windows 10. Tranziția la Windows 11 va fi, așadar, ca o actualizare a Windows 10, iar experiențele de gestionare familiare pe care le avem la dispoziție astăzi – cum ar fi Microsoft Endpoint Manager, configurația cloud, Windows Update for Business și Autopilot – vor sprijini procesul de integrare a sistemului de operare Windows 11.

Windows 11 este sigur și datorită design-ului său, având integrate noi tehnologii de securitate care vor adăuga niveluri suplimentare de protecție de la cip la cloud, pentru a spori productivitatea și a facilita noi experiențe de utilizare. Windows 11 oferă un sistem de operare bazat pe modelul Zero Trust pentru a proteja datele și a securiza accesul de pe toate dispozitivele, compania Microsoft lucrând îndeaproape cu partenerii săi OEM (Original Equipment Manufacturer) și cu producătorii de cipuri pentru a crea standarde de securitate care să răspundă provocărilor aduse de evoluția constantă a peisajului amenințărilor cibernetice, precum și de noul mod de lucru hibrid.

Este momentul optim pentru a cumpăra un computer

Cu ajutorul unor companii precum ASUS, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Surface, și nu doar, Microsoft s-a asigurat că majoritatea computerelor disponibile pe piață vor fi compatibile cu Windows 11, din toate punctele de vedere, de la formă la preț.

Windows 11 va fi disponibil pe computerele noi și pe computerele eligibile pentru Windows 10, printr-un upgrade gratuit, în perioada imediat următoare, iar pentru a verifica eligibilitatea actualelor computere cu Windows 10, în vederea actualizării gratuite la Windows 11, utilizatorii pot accesa Windows.com și descărca aplicația PC Health Check. În plus, Microsoft colaborează cu partenerii săi de retail pentru a se asigura că toate computerele cu Windows 10, care pot fi achiziționate în prezent, sunt pregătite pentru actualizarea la Windows 11.

Actualizarea gratuită va fi lansată pe computerele Windows 10 eligibile în perioada următoare, continuând și în 2022. De asemenea, începând de săptămâna viitoare, Microsoft va începe să partajeze o versiune pilot a Windows 11, pentru feedback, în cadrul Programului Windows Insider – o comunitate de fani Windows al căror feedback este important pentru companie.

To Top