Stiri

Microsoft a permis accesul limitat la programul său text-voce

Microsoft HoloLens
Microsoft HoloLens

Microsoft a permis accesul limitat la programul său Custom Neural Voice de text-voce, susținut cu algoritmi de inteligență artificială. Vestea poate nu impresionează foarte mulți citittori, însă acest program foarte complex este capabil să schimbe o întreagă industrie. Imaginați-vă că o carte ce aparține culturii române poate deveni un audiobook în limba engleză peste noapte, fără să implice un număr mare de specialiști.

Prima aplicație, ce implică o companie parteneră Microsoft, este creată pentru magazinele AT&T și folosește tehnologia pentru a crea o versiune interactivă a lui Bugs Bunny. Custom Neural Voice le permite dezvoltatorilor să creeze voci sintetice într-o manieră realistă. Tehnologia este parte a serviciilor Azure AI denumite Speech. Companiile care cumpără aceste pachete pot utiliza tehnologia pentru asistenți virtuali, capabili să poarte o conversație simplă sau chiar pentru citirea știrilor în limba engleză. Accesul la această tehnologie nu este simplu. Partenerii trebui să aplice, să primească acceptul Microsoft înainte de a folosi Custom Neural Voice. Pe măsură ce vor apărea servicii concurente, Microsoft va deveni mai flexibil și în această chestiune.

Serviciul Custom Neural Voice folosește o bază de date impresionantă de sunete pentru a se asigura că pronunția este similară cu cea a unui actor. În clipul de mai jos puteți vedea o aplicație Custom Neural Voice, programată pentru magazinele AT&T Experience Store din Dallas, Texas.

Video – Aplicația AT&T Experience Store din Dallas

To Top