Stiri

Microsoft dezvăluie Windows 365, un Windows 10 în cloud

Windows 11
Windows 11

Microsoft a anunțat recent un nou serviciu cloud prin care utilizatorii avansați își pot seta propria mașină virtuală cu sistemul de operare Windows 10. Conferința de presă Microsoft Inspire a adus numai vești bune, mai ales că Microsoft începe să devină mai flexibil în ceea ce privește partea de licențiere a sistemelor sale de operare. Serviciul cloud va putea fi rulat de pe calculatoare Mac, iPad, Linux sau tablete cu Android. Viitorul serviciu cloud ce va oferi sistemul de operare Windows 10 se bazează pe Microsoft Virtual Azure.

Utilizatorii trebuie doar să acceseze Windows365.com după data de 2 august 2021, să aleagă o configurație de mașină virtuală și să se bucure de Windows 10. Din păcate, nu știm încă cât va costa serviciul, dar Microsoft spune că va dezvălui prețul final pe 1 august 2021.

Dacă utilizatorii individuali vor prefera, cel mai probabil Windows-ul instalat local, departamentele IT și firmele mici ar putea folosi un hardware mai ieftine într-un cloud scalabil. Instalările Windows 365 vor fi configurabile cu până la opt procesoare virtuale, 16 GB RAM și 512 GB stocare la momentul lansării.

Angajații firmelor ar putea accesa serviciul cloud Windows 365 atât de acasă, cât și de la birou, și vor avea aceleași date la îndemână, fără grija aplicațiilor și a programelor antivirus, necesare pentru a scana stickuri de memorie și alte medii mobile de stocare. De asemenea, se va putea reveni la setările anterioare ale sistemului de operare ce rulează în cloud, un lucru foarte util dacă sunt șterse date în mod accidental.

To Top